Home / archiefcentraal / klassekasgeld voor te opereren kinderen

klassekasgeld voor te opereren kinderen

Een delegatie van groep 7/8 van OBS Baalder te Hardenberg heeft 150 euro, die ze in een jaar hebben verdiend en gespaard, geschonken aan het Röpke-Zweers Ziekenhuis. Samen met juf Alie kwamen Ruben, Rinse, Limor, Danny en Renée het geld overhandigen op de kinderafdeling.

De klas deed het afgelopen schooljaar mee met de actie Klasse!kas; een initiatief van de overheid om kinderen bewust te leren sparen. Zo hebben de veertien leerlingen van de basisschool onder meer klusjes gedaan en zijn er tijdens de kerstmarkt hapjes verkocht.

Voor het geld dat zij het ziekenhuis schonken is onder meer een dvd-speler aangeschaft. Deze zal worden gebruikt bij kinderen die vlak voor zij geopereerd gaan worden, nog moeten wachten op de narcose. Het bekijken van een dvd’tje is in deze situatie een welkome afleiding en zorgt voor de nodige ontspanning zowel bij het kind als bij de ouders.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.