Home / archiefcentraal / kerken heten gasten welkom

kerken heten gasten welkom

Sinds kort heten de vier kerken van Mariënberg en Beerzerveld bezoekers van harte welkom bij de drie dorpskernen door een groot informatiebord.

“Een gezamenlijk initiatief”, weet Jan Noeverman namens de Sionskerk in Mariënberg te melden.

“Koster Allie Olsman kwam met het idee, regelmatig kreeg hij vragen van onder andere campinggasten omtrent de aanvangstijden van kerkdiensten. Hij opperde het idee om een informatiezuil te maken. Wij waren van mening dat wij dit meteen goed dienden aan te pakken en hebben de kerkenraden van de Hervormde Kerk Beerzerveld, de Gereformeerde, Hersteld, en Vrijgemaakte kerken in Mariënberg geïnformeerd over onze plannen. Alle kerken reageerden positief en zo werd er een projectgroep gevormd”, aldus Noeverman.

“Naast aanvangstijden staan er ook QR-codes vermeld waar belangstellenden met een smartphone, direct worden doorgelinkt naar de gewenste website van de kerk”, vertelt Jan Timmer (NH-kerk).

Grafisch vormgever André Hofsink heeft het ontwerp gemaakt en BOMA Staalbouw fabriceerde en verzinkte voor een vriendenprijsje de drie stalen informatiezuilen, onlangs zijn ze geplaatst in Beerze (Beerzerweg), Beerzerveld (Westerweg) en Mariënberg (Nieuweweg).

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.