Home / archiefcentraal / heerlijk dobberen bij jazz aan de vecht

heerlijk dobberen bij jazz aan de vecht

Jazz aan de Vecht heeft niet als doel een groot festival neer te zetten, want dan zouden de dixieland-randjes van de jazz wel geprogrammeerd worden. Doel is het organiseren van interessante jazzconcerten voor een breed publiek en het bieden van een platform voor jonge musici.

Uiteindelijk moet dat wel uitgroeien tot ieder jaar iets groter, maar de uitbreiding moet ook een verdieping van de activiteiten zijn, waarin jonge musici een steeds grotere rol gaan spelen. De twee optredens maakten zaterdag dat doel meer dan waar.

Jazzzangeres en stijlicoon Ntjam Rosie is een geweldige zangeres uit Kameroen die al jong naar Rotterdam kwam. Ze combineert Afrika en Europa op een prachtige manier in haar optreden. Indrukwekkend was het slotakkoord: een vrolijke ode aan haar grootmoeder op wiens begrafenis ze niet aanwezig kon zijn.

Jesse van Ruller is jazzgitarist en bracht Joris Roelofs (klarinet en basklarinet), Clemens van der Feen (bas) en Joost van Schaik (drums) mee als band. Geen zang, dus dat was met de ogen dicht op zoek naar het uitlopen op en terugkomen in de akkoorden van de nummers. Een avontuurlijk karakter dat je in gedachte naar de deinende golfjes van de rustige Vecht bracht.

Na de twee echte jazz-optredens ging de afterparty verder in de buitenlucht, waar we ons niet aan de indruk konden onttrekken dat Jazz aan de Vecht ook een prachtig netwerkmoment is.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.