Home / archiefcentraal / ggd ouderen eenzaam jeugd drinkt te veel

ggd ouderen eenzaam jeugd drinkt te veel

Van de gepensioneerde inwoners van Ommen voelt 42 procent zich soms tot regelmatig eenzaam en van de jongeren tussen 16 en 23 jaar drinkt 28 procent vaak en veel. Dat blijkt uit het jaarlijkse gezondheidsonderzoek van de GGD.

Deze instantie brengt jaarlijks de gezondheid van de burgers in kaart. De bevolking wordt daarbij opgedeeld in vier groepen, namelijk de kinderen (0-12 jaar), jongeren (12-24), volwassenen (19-65) en ouderen (65+). De resultaten stammen uit verschillende onderzoeksjaren.

Zo had 12 procent van de kinderen tussen 2 en 12 jaar in 2009 overgewicht, terwijl in 2007 maar liefst 22 procent van de jongeren van 13 en 14 jaar hiermee te kampen had. In 2011 dronk 21 procent van de jongeren van 12 t/m 15 jaar alcool.

Bij de volwassenen had in 2008 42 procent te kampen met overgewicht en 25 procent van deze groep bewoog te weinig. Met name jonge mannen tussen de 19 en 35 jaar dronk overmatig alcohol.

Met de ouderen leek het in ondezoeksjaar 2010 over het algemeen goed te gaan. Maar liefst 73 procent van hen gaf aan zichzelf gezond tot zeer gezond te vinden. Toch had 60 procent van deze groep overgewicht. 42 procent gaf aan zich (matig) eenzaam te voelen, terwijl maar 72 procent zei onvoldoende sociale steun te krijgen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.