geslaagde geitenkeuring in dalfsen

Aan de veldweg in Dalfsen werd zaterdag 7 juli een geitenkeuring gehouden door geitenfokvereniging Avereest en omstreken. Om 10.00 uur werd er door de keurmeesters begonnen met de keuring van de 64 dieren.

De volgende dieren werden als winnaar bekroond:

Kampioen lammeren wit Jetske 8 van J. Krikken uit Veeningen, haar stalgenote Jetske 9 werd reservekampioen. Bij de toggenburger lammeren werd Ans 138 van E. Schottert uit Giethmen, kampioen reserve werd hier Nina van L. Kuipers uit Vroomshoop. Maaike 34 van J. Schuurman uit Dalfsen werd kampioen bij de bonte lammeren, reservekampioen werd Maaike 35 ook van J. Schuurman uit Dalfsen.

Dit jaar werd er voor het eerst extra kampioenschappen gehouden voor de één jarige dieren. Hier werd bij de één jarige witte melkgeiten Mies 330 kampioen, haar zusje Mies 331 werd reserve. Beide dieren zijn van E. Schottert uit Giethmen.

Bij de één jarige toggenburgers werd Urania´s Amber van W. Boers uit Den Ham kampioen, reserve werd hier Lizzy 25 van Lieke & Lars Jansen uit Daarle. Maaike 17 van E. Schottert uit Giethmen werd kampioen bij de één jarige bonten, reserve werd Marlene van Charelle Hoogenkamp uit Nieuwleusen. Bij de oudere witte melkgeiten werd Tineke 52 kampioen Tineke 48 werd reserve beide dieren zijn van E. Schottert uit Giethmen. Bij de oudere toggenburgers werd Grietje 7 van E. Schottert uit Giethmen kampioen, reserve werd Bella´s Urania van W. Boers uit Den Ham. Maaike van J. Schuurman uit Dalfsen werd kampioen, Maaike 8 van E. schottert uit Giethmen reserve.

De titel geit met het beste uier ging naar Sarie 155 van J. Krikken uit Veeningen. Algemeen Dagkampioen bij de lammeren werd het bonte lam Maaike 34 van J. Schuurman uit Dalfsen. Algemeen Dagkampioen bij de melkgeiten werd de toggenburger Urania´s Amber van W. Boers uit Den Ham. Aan de jeugdrubriek deden dit jaar 7 jeugdleden mee Julia Schottert uit Giethmen bracht haar geit Maaike 141 het beste voor en werd jeugdkampioen. Bij de eigenaarsgroepen werd bij de lammeren het bonte drietal van J. Schuurman uit Dalfsen kampioen. Bij de eigenaarsgroepen melkgeiten was deze eer weggelegd voor de drie toggenburgers van J. Krikken uit Veeningen.

Avereest kan weer terug kijken op een geslaagde en mooie keuringsdag. En hoopt iedereen weer welkom te heten op vrijdagavond 27 juli want dan word de bokkenkeuring gehouden aanvang 19.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.