formido dalfsen nieuw kledinginzamelpunt

Bij Formido Dalfsen kun je nu ook gebruikt textiel via Humana kledingcontainers inleveren. Hiermee wil de bouwmarkt laten zien dat ze achter het werk van Humana staat en dat ze maatschappelijk betrokken onderneemt. De ingezamelde kleding via de kledingcontainer bij Formido Dalfsen komt ten goede aan een vakschool in Malawi, waar jongeren worden opgeleid tot bijvoorbeeld timmerman of metselaar.

Volgens Martijn van Veenendaal, accountmanager bij Humana, is Formido een uitstekende plek om textielcontainers neer te zetten. “Mensen komen er vaak met de auto en kunnen dan meteen hun (oude) kleding meenemen”, aldus Veenendaal. Formido in Dalfsen is één van de Formido’s waar een container van Humana staat. Voor Humana is het de eerste container die zij in de gemeente Dalfsen plaatst. “We hopen hiermee het aantal ingezamelde kilo’s textiel te verhogen in gemeente Dalfsen.”

Duurzaam

Momenteel verdwijnt nog zo’n 60 procent van herdraagbare kleding in het afval. Humana werkt met gemeenten samen om dit percentage te verlagen. Van de jaarlijks 10 miljoen ingezamelde kleding door Humana kan 80 procent van de kleding weer bij iemand in de kast hangen. De kleding die niet door iemand anders gedragen kan worden, wordt gerecycled tot losse vezels. Hiervan worden nieuwe producten gemaakt als nieuw garen, paardendekens, isolatiemateriaal en kunstobjecten.

Jonge timmerlui in Afrika

Om dicht bij de bedrijfsactiviteiten van Formido te blijven gaat de opbrengst, die genereerd wordt via de kledingcontainers die bij Formido vestigingen staan, naar de vakschool in Malawi. Hier worden jongeren opgeleid tot timmerman, lasser of metselaar. Veenendaal: “De school is heel populair, maar heeft te weinig plaatsen om studenten te huisvesten. Humana ondersteunt deze school dan ook met een uitbreiding van het gebouw en toevoegen van extra lessen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.