flash mb5 winnaar eigen kracht

Het MB5-team van volleybalvereniging Flash Nieuwleusen is zaterdag, met een verschil van zeventig stemmen, winnaar geworden van de stop-motion filmpjes van het Eigen Kracht project van de Provincie Overijssel.

Enkele maanden geleden is volleybalvereniging Flash benaderd door Niek van der Sprong Culturele producties. Zij waren in opdracht van de provincie Overijssel een evenement aan het organiseren; Eigen Kracht 2012. Dit evenement was bedoeld om ‘Eigen Kracht’ meer onder de aandacht te brengen.

Eigen Kracht is een model waarbij degene die in de problemen zit zelf bepaald hoe hij/zij geholpen wil worden, en door wie hij/zij geholpen wil worden. Als onderdeel van de campagne rondom het promoten van ‘Eigen Kracht’ waren ze bezig vooral jonge mensen in Overijssel uit te nodigen om te laten zien waar zij nu hun ‘kracht’ uit putten. Dat kan op verschillende terreinen, maar vooral bij sport.

Bij sport gaat het om de score, de voorbereiding/de aanval en het scoremoment zelf; het moment dat er een punt wordt gemaakt. Daarom zijn zij op zoek gegaan naar 10 sportteams die hun ultieme scoremoment wilden vastleggen op film, door middel van een stop-motion filmpje, en daarmee de strijd aan durfden te gaan met andere teams. De filmpjes waren te zien op de website en iedereen kon stemmen op het filmpje die hij/zij leuk vond.

Zaterdag 7 juli vond het Eigen Kracht Event in de Creatieve Fabriek in Hengelo plaats. Tijdens deze dag werd er ook nog een finale stop-motion gemaakt met alle deelnemende sportteams. Aan het eind van de middag was het tijd voor de prijsuitreiking en mocht MB5 hun cheque ter waarde van een clinic, van de heren van Landstede, in ontvangst nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.