eerste kinder doe beleef en kookboekje

De kinderen van het Kinderpersbureau hebben vanmiddag bij molen de Star in Balkbrug het eerste exemplaar van het Kinder Doe, Beleef en Kookboekje overhandigd aan wethouder René de Vent van de gemeente Hardenberg. Vakantiegasten en inwoners kunnen deze zomer drie dagen een bijzondere fietstocht maken door de gemeente. Op de donderdagen 26 juli, 2 augustus en 9 augustus stelt een groot aantal bedrijven en instellingen tussen 10.00 en 16.00 uur zijn locatie open. Kinderen, maar ook ouders, kunnen daar van alles doen, beleven en proeven. De fietsroutes zijn onderdeel van het Zomerfestival Hardenberg.

Het Kinder Doe, Beleef en Kookboekje is mede tot stand gekomen dankzij de inzet van het Kinderpersbureau. In het boekje wordt aandacht besteed aan streekproducten, specifieke kinderstreekrecepten en leuke eet- en beleefverhalen van kinderen uit deze regio. Er is aan kinderen gevraagd om een verhaal achter een bepaald gerecht te maken. Bijvoorbeeld ‘knieperties proeven van oma’. Verder staan er enkele verhalen in met mensen, die streekproducten maken. En ook is een aantal recepten opgenomen.

[]bDrie Fietsroutes[/b]

Hoofdmoot van het Kinder Doe, Beleef en Fietsboekje zijn de drie fietsroutes, die mensen op de aangegeven donderdagen kunnen fietsen. Het gaat om routes in de omgeving Balkbrug/Dedemsvaart, omgeving Rheeze/Brucht en stad Hardenberg/Gramsbergen. Elke route leidt langs de mooiste plekjes in de gemeente Hardenberg en verschillende lokale bedrijven, die streekproducten produceren. Zij stellen op 26 juli, 2 augustus en 9 augustus hun bedrijven open voor de fietsers. Kinderen en volwassenen kunnen op die dagen streekproducten proeven, luisteren naar verhalen en rondkijken op de betreffende bedrijven.

Het boekje is gedrukt in een oplage van 10.000 stuks en is vanaf 12 juli gratis verkrijgbaar bij alle recreatiebedrijven in de regio, de VVV-winkels en andere drukbezochte locaties. Het Kinder, Doe, Beleef en Kookboekje is een onderdeel van het Zomerfestival Hardenberg. Alle actuele informatie over het Zomerfestival Hardenberg is ook te vinden op www.zomerfestivalhardenberg.nl en verder is het evenement te volgen op Twitter: @festivalhberg en Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.