Home / archiefcentraal / een goed begin is het halve werk

een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk, dat geldt zeker voor de jongste inwoners van de gemeente Ommen. Het college heeft daarom besloten subsidie beschikbaar te stellen voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Landstede Kinderopvang, Stichting Speelpeuter, peuterspeelzaal Dikkie Dik, het CJG, het consultatiebureau, het basisonderwijs en de gemeente Ommen, al deze instellingen werken samen om onze jongste kinderen een goede basis mee te geven voor de toekomst. Als kinderen een extra steuntje in de rug nodig hebben, is dat nu mogelijk door de Voor- en Vroegschoolse Educatie. Met behulp van het programma Uk & Puk wordt spelenderwijs de (taal)ontwikkeling van de peuters en kleuters gestimuleerd.

Wethouder Scheele: “Wij willen onze jonge kinderen een goede start geven op de basisschool, maar dan wel op een leuke en speelse manier. Ook de kinderen die extra steun en begeleiding nodig hebben in hun ontwikkeling, moeten dat kunnen krijgen op een wijze die de kinderen aanspreekt. Met het programma Uk & Puk, de deskundigheid van onze medewerkers en leidsters en subsidie van de gemeente is dat nu mogelijk geworden.”

Over de Voor- en Vroegschoolse Educatie is een brochure uitgegeven. Het eerste exemplaar is aan wethouder Scheele uitgereikt. De brochure is verkrijgbaar bij de peuterspeelzalen, het CJG/consultatiebureau, Landstede Kinderopvang en de gemeente Ommen. De brochure is ook te downloaden van de websites van deze instellingen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.