derde bissinghdag kunst en kids

De muziekkoepel wordt dit jaar een kunstproject. De koepel wordt op een creatieve manier beknutseld aan de binnen- en buitenkant. Om 16.00 wordt het resultaat onthuld door een bijzondere gast. Natuurlijk mogen de kinderen die dag ook meedoen aan de ballonnenwedstrijd. Ze mogen allemaal een ballon de lucht in laten gaan. Ook deze actie is alleen mogelijk door sponsoren. De ballonnen worden beschikbaar gesteld door Univé en het gas door Takman.

Ook dit jaar zal de traditionele kleedjesmarkt weer gehouden worden, dit jaar op het 11 aprilplein. De kinderen mogen hier spulletjes verkopen. Kinderen die er willen verkopen hoeven zich niet aan te melden, ze kunnen ’s ochtends gewoon naar het plein komen.

Op de Markt komt een trailer te staan waarin de Beerze Bulten shows geeft en in het sprookjesbos houdt Sprookjescamping de Vechtstreek voorstellingen. Ook loopt er de hele dag de goochelaar Magic John en een ballonnenclown rondt die af en toe ook improvisatie optredens geven. Daarnaast kunnen kinderen een glittertatoeage laten zetten, popcorn en suikerspinnen eten, schatgraven naar cadeautjes en meedoen aan sportieve activiteiten.

Het Kerkplein zal een groot buitenatelier worden. “De kunstenaars krijgen eigen kraampjes,” vertelt Erna Prenger. “En de kunstenaars zijn ook aan het werk. Veel verschillende kunstenaars zullen hun talenten laten zien.” Bezoekers kunnen het werk bekijken en kopen van onder andere keramisten, houtbewerkers, zilversmeden, schilders en glaskunstenaars.

De optredens worden verzorgd door Huiskamertheater Horus. Zij komen met een bus en tent waarin ongeveer veertien personen kunnen en dan komt er een papieren theatervoorstelling. Het is voor zowel kinderen als volwassen heel leuk. Ton Vincent maakt muziek met een gitaar, synthesizer en mondharmonica waarbij hij ook zingt. “Het is heel sfeervol,”vertelt Thea. “daarom plaatsen we het theater wat achteraf, zodat het er wat rustiger is.”

De groep Keramiek@venture gaat allerlei dingen met klei doen. Ze doen onder andere een act met in klei gedrenkte kledingstukken. Ook zorgen ze voor een levend kleibeeld en kunnen volwassenen en kinderen potten draaien of ze kunnen van zichzelf een portret laten maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.