Home / Algem / de dag van groesbeek in de 4daagse

de dag van groesbeek in de 4daagse

De derde dag van de Nijmeegse vierdaagse is voor velen een zware dag. De route voert de deelnemers over de Zevenheuvelenweg van Groesbeek naar Berg en Dal.

De weersvoorspellingen komen vandaag eens uit. In Malden zorgt een flinke wind en dito bui ervoor dat alle kraampjes, garages en partytenten even dienst doen als schuilplaats.

Als de meeste regen is gevallen gaat het verder naar onder andere Middelaar en Plasmolen. In Plasmolen, een paar huizen, vier restaurants, een grote jachthaven en camping, is het supergezellig. De parkeerplaats is omgetoverd tot party place en de muziek schreeuwt de lopers er door zo halverwege de route. Vandaag lopen de militairen grotendeels dezelfde route als de wandelaars en dat gaat gepaard met veel gezang en gezelligheid.

Richting Groesbeek moet de eerste heuvel beklommen worden voordat men de Zevenheuvelenweg betreedt. Groesbeek heeft zich terdege voorbereid als doorkomstplaats. Er is veel vertier en de plaatselijke bakker voorziet de lopers van een heerlijk broodje terwijl de groenteman met zijn appel ook niet achterblijft. Vanaf Groesbeek doet de tocht denken aan de Tour de France, de Zevenheuvelenweg staat vol met campers die er vaak al 24 uur staan, want hier geldt wie het eerst komt heeft de beste plek. Het is maar goed dat het publiek met de camper is, kunnen ze tenminste nog even schuilen. Veel lopers worden bij binnenkomst in NIjmegen weer overvallen door een fikse hoosbui. Hierdoor eindigt deze dag voor velen zoals hij begon: nat.

Het publiek voelt zich solidair met de wandelaars en blijft, ondanks de regen, voor het grootste deel gewoon langs de kant ven de straat staan om de lopers er door heen te slepen in de laatste kilometers.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.