column scheele het leukste dorp

En met de onderscheiding van BNN als ‘zeer gastvrije gemeente’ op zak, moet dat toch lukken. O ja, en vergeet uw eigen stem niet!

Donderdag was RTV-Oost in Ommen voor opnamen rondom de verkiezing en direct was al duidelijk hoe veelzijdig Ommen is. Onze junior stadsdichter Merel ten Brinke las haar mooie Ommer gedicht voor en daarna waren er mooie filmpjes over leuke activiteiten zoals de Kinderspelweek met het Indianendorp en de stadsboerderij De Mars. Ook onze nieuwe Voice of Ommen, Jorieke Sterken, en de cast van camping de Beerze Bulten traden op.

En dan te bedenken dat RTV-Oost niet eens dinsdag op de gezellige boekenmarkt was geweest of de kermis later die week had gefilmd. Laat staan dat ze woensdag op de Bissingh waren. Onze boeren hadden er echt een geweldig evenement van gemaakt. Complimenten aan Martend Veurink, de LTO en de vele vrijwilligers die ook deze keer weer van vroeg tot laat in touw waren.

Wat maakt de Boeren Bissinghdag zo leuk? Natuurlijk hebben jonge kalveren altijd veel bekijks en al helemaal als ze midden op het Kerkplein staan. Grappig om te zien hoe trots kinderen de kalveren presenteren aan de jury. Je leert weer veel nieuwe zaken. Wat te denken van het juryoordeel: “Dat kalf zit strak in zijn botten”. Je raakt zo meegesleurd in de boerenwereld dat je aan het eind van de dag niet meer met je ogen knippert dat de koe ‘De wijde blik Liberty 5’ werd gekozen als de Bissende koe. Met die

naam heb je natuurlijk al een streepje voor… En als er iemand nog mag denken dat boeren niet diervriendelijk zijn, dan was die gedachte toen wel verworpen. Ze hadden de dieren tijdens deze

warme woensdag onder tentzeil geplaatst waar zelfs ventilatoren waren aangebracht. Kijk dat is nu een boer zoals hij of zij is.

Tegenover café restaurant Flater stonden vele oude tractoren opgesteld. Er waren een paar heel bijzondere bij zoals de Lanz Buldog. Prachtige machines, die met veel liefde zijn gerestaureerd en terecht veel bekijks hadden. Zo integreerde het boerenleven weer in de Ommer samenleving: Ommen, natuurlijk!

Snel nadat we de prijs hebben gewonnen van het leukste dorp van Overijssel, moeten we maar meedingen voor het leukste dorp van Nederland….. Ennuh als u toch vindt dat Ommen het niet verdient? Dan stemt u toch op het schitterende Lemele!

Ko Scheele,

wethouder gemeente Ommen

k.scheele@ommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.