Home / archiefcentraal / cadeaus voor nuchtere bob bij takens

cadeaus voor nuchtere bob bij takens

Wie aanstaande zaterdag naar Takens in Balkbrug komt rijden, en als nuchtere Bob weer vertrekt, wordt door TeamAlert in het zonnetje gezet. Dat is een verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die op 7 juli namelijk met de ‘BobZone’ naar het feest Moulin Rouge komt. Onlangs nog reed een 25-jarige man uit Deventer tegen een lichtmast omdat hij onder invloed van alcohol was.

Met twee verschillende Bobprojecten wil TeamAlert discotheek- en festivalbezoekers bewust maken van de risico’s van alcohol in het verkeer. Door de Bob in het zonnetje te zetten, laat TeamAlert de stappers weten dat het wordt gewaardeerd als iemand zijn verantwoordelijkheid neemt in het verkeer. Daarom mogen de Bobs bij vertrek blazen. Zijn de feestgangers nuchter gebleven, dan worden ze beloond met een tas vol gadgets. De actie wordt uitgevoerd in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO).

TeamAlert richt zich met de BobZone op jongeren die na het uitgaan nog met de auto naar huis rijden. Voorlichtingsmedewerkers, leeftijdsgenoten van het uitgaanspubliek, vragen de bezoekers van het feest wie de Bob is. De Bobs krijgen een stempel waaraan ze te herkennen zijn en mogen voor vertrek een blaastest ondergaan. De Bobs die inderdaad nuchter zijn gebleven, worden bedankt met een tas vol gadgets. Daarnaast krijgt de vriendengroep uitleg over de Bobbepaler, een grappige smartphone app waarmee onderling bepaald kan worden wie de Bob wordt, en ontvangen zij een extra gadget mede mogelijk gemaakt door Volkswagen Rijbewijs. De ‘valse Bobs’, degenen die toch teveel hebben gedronken, krijgen het advies om een taxi te bestellen. Vorig jaar was TeamAlert ook aanwezig in Takens. Toen zijn 64 nuchtere Bobs beloond die 173 passagiers veilig naar huis hebben gebracht.

Bob is Koning

Naast de BobZone organiseert TeamAlert het project ‘Bob is Koning’. Bij Bob is Koning spreken twee lakeien van TeamAlert vriendengroepen bij binnenkomst aan met de vraag wie zijn of haar vrienden veilig naar huis rijdt. Deze Bob wordt gekroond en mag samen met de vrienden op de foto. Zij kunnen bedankjes op het passe-partout van de foto schrijven. Als de Bob aan het eind van de avond 0,0 promille blaast, krijgt hij of zij de foto met passe-partout mee naar huis als dank voor de veilige terugrit.

Over stichting TeamAlert

Stichting TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. Het verkeer is namelijk nog altijd doodsoorzaak nummer één onder jongeren. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. Door leeftijdsgenoten op originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.

Lees ook

Steekpartij bij Veldzicht Balkbrug: twee medewerkers gewond

Bij de kliniek Veldzicht in Balkbrug, waar psychiatrische zorg wordt verleend, zijn bij een steekpartij twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.