burgemeester ahne enthousiast over hanze

“De Hanzedagen waren nog duizend keer leuker dan gedacht!” Met deze zin kwam Sebastian Bruin, met vlak achter hem een breed lachende Jasmijn Boschman (Vechtdal College) verslag uit brengen van de ervaringen op de Hansetag in Lüneburg.

Ze hadden zojuist uitgebreid in allerlei workshops op de universiteit van Lüneburg kennisgemaakt met de andere ‘Jugendhanseaten’, de eretitel die Duitsers graag op deze jonge vertegenwoordigers van de Hanzesteden in Europa plakken. Tussen de Nederlanders, Duitsers, Russen, Polen, Esten, Finnen en nog veel meer nationaliteiten, voelden Sebastian en Jasmijn zich als een vis in het water en dat wilden ze maar al te graag aan burgemeester Ahne vertellen. Hij had dit immers mogelijk gemaakt.

“We hebben unieke contacten gelegd met mensen die we anders nooit ontmoet zouden hebben. De sfeer was echt geweldig, zowel in de Jeugdhanze als in de stad.” De burgemeester luisterde naar hun ervaringen tijdens vier dagen in het midden van uitbundige Lüneburgers en de honderdduizenden bezoekers. Over het meemaken van de EK- wedstrijd Duitsland – Italië voor grote schermen op overvolle buitenterrassen, tussen aanvankelijk uitzinnige Duitsers. Over vriendschappen en een golfclinic, over slapen in een kazerne.

Aan het einde van het verhaal kwam er toch nog een kritisch vraagje: “Waar was de stand van de gemeente Ommen? Waarom geen gemeentevertegenwoordiging met een kraam, zoals zovele andere Nederlandse Hanzesteden wel hadden?” Jasmijn en Sebastian hadden daar maar wat graag in die kraam gestaan om Ommen te promoten.

Burgemeester Ahne knikte begrijpend. Als voormalig vertegenwoordiger van de Hanzestad Deventer kent ook hij de Hanzedagen maar al te goed. Het enthousiasme herkent hij ook. Op de terugweg zeggen Sebastian en Jasmijne tegen elkaar: volgens ons is de burgemeester zo Hanzeminded dat hij en de gemeente Ommen er volgend jaar vast weer bij zijn, dan op de Hanzedagen in Herford.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.