burgemeester ahne bezoekt actief beerzerveld

Burgemeester Marc Jan Ahne wil graag kennismaken met de buurtschappen in de gemeente en de besturen die hen vertegenwoordigen, omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden. Vrijdagmorgen werd hij welkom geheten door een aantal bestuursleden van Plaatselijk Belang Beerzerveld Mariënberg.

Rondwandeling door dorp Beerzerveld

Bij de plaatselijke horecagelegenheid stond de koffie klaar. Na een kort woord van welkom, en het uitreiken van het convenant van de Dorpsagenda Beerzerveld, werd een rondwandeling gemaakt door het dorp. Belangrijke punten voor de Beerzervelders zijn sociale voorzieningen en ontmoetingen in het dorp. Wandelend langs de nieuwbouw en allerlei faciliteiten werd stilgestaan bij diverse wensen uit het convenant. Van de inrichting van een dorpsplein (in het nieuwbouwgedeelte) gekoppeld aan de herinrichting van het oude sportveld als ontmoetingspunt voor gezamenlijke activiteiten tot een dorpshuis en het uitbreiden van het gymnastieklokaal. Hoe belangrijk de ontmoetingen voor een dorp als Beerzerveld zijn was te zien aan de grote feesttent die op het sportveld stond. Burgemeester Ahne maakte kennis met het bestuur van het Zomarfeest en wenste hen veel succes en feestplezier.

Rondrit per auto door buitengebied Beerzerveld

Beerzerveld bestaat naast de kleine kern uit een groot buitengebied. Via het wandelnetwerk zou dit prima te wandelen zijn, maar de tijd ontbrak hiervoor. Vandaar dat het tweede gedeelte van het bezoek met de auto werd voortgezet. Via Knolsdijk, langs de gemeentelijke begraafplaats en de Beerzerhaar (locatie zorgwoningen en mogelijk dorpshuis) werd de tocht voortgezet langs de (afgesloten) Kloosterdijkbrug. Het sportpark werd overgeslagen, hier werd hij tijdens één van de boardingtoernooien al rondgeleid door de voorzitter van de voetbalvereniging. Als laatste werd de locatie hoek Karsten besproken en het aanstaande afsluiten van de Beerzerveldbrug.

Na terugkomst bij café restaurant Beerzerveld was onder het nuttigen van een broodje nog tijd om ongedwongen allerlei onderwerpen te bespreken. Als laatste liet eigenaar Geert Alberts van de horecagelegenheid zijn plannen voor de uitbreiding van zijn zaak en hotelvoorziening zien. Beerzerveld: een dorp in ontplooiing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.