Home / archiefcentraal / bolletjestrui voor loes adegeest

bolletjestrui voor loes adegeest

Nieuweling Loes Adegeest van de Hanzerenners uit Zwolle heeft afgelopen week hard gefietst in de internationale 55steTour de Junior in Achterveld. Al eerder dit seizoen had ze laten zien zich als schaatsster thuis te voelen op de tijdrit en dat bewees ze nu weer.

Na de eerste bergtijdrit op dinsdag, van een kilometer bergop, kreeg Loes de bolletjestrui aan. Bijna was de roze leiderstrui ook voor Loes, maar daarvoor kwam ze 0,04 seconden tekort…

Ook de tweede bergrtijdrit, weer van een kilometer, maar ditmaal met een klim en een afdaling, wist Loes te winnen. Daarmee was de bolletjestrui veiliggesteld. De vlakke tijdrit van vrijdag, over bijna vier kilometer, leverde niet de zo gewenste handvol overwinningen voor dit seizoen op. Een overwinning had haar bovendien een tweede plaats in het Nederlands overwinningenklassement opgeleverd.

Ondanks een rommelige voorbereiding (leermomentje) werd het nog wel een mooie zilveren medaille. De andere wedstrijden van de tour bestonden uit veel rondjes rijden op een parcours van 800 tot 3800 meter. Hier kan Loes nog wat verbeteren, maar in het eindklassement werd ze toch nog mooi tiende.

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.