Home / archiefcentraal / blikvangers ommerkanaal in gebruik genomen

blikvangers ommerkanaal in gebruik genomen

De buurtschap Ommerkanaal heeft er een aantal blikvangers bij. Deze netten, opgesteld aan de zijkant van de weg, moeten ertoe leiden dat de hoeveelheid zwerfafval in de buurt af zal nemen. Wethouder Ilona Lagas kwam om gezamenlijk met de leden van Plaatselijk Belang Ommerkanaal en de kinderen van basisschool CNS Ommerkanaal de blikvangers te onthullen en voor het eerst in gebruik te nemen.

Ook de ontwerper en maker van de bijbehorende bordjes, Azat Malik was hierbij aanwezig. Henry Petter, voorzitter van het Plaatselijk Belang, gebruikte in zijn toespraak de woorden “Jong geleerd is oud gedaan.” Wethouder Lagas haakte daar mooi op in. Volgens haar wisten de kinderen heel goed dat ze de buurt netjes behoren te houden en de kreet zou wat haar dan ook mogen zijn: “Jong gedaan, oud volgt en doet na.” Na de toespraken kregen alle kinderen de mogelijkheid om mee te doen aan een wedstrijd blikgooien.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.