Home / archiefcentraal / amateurs kunnen feyenoord een helft bijbenen

amateurs kunnen feyenoord een helft bijbenen

. Gelukkig bleef het droog en kon men op het veld, waar USV normaal de thuiswedstrijden afwerkt, kijken naar een mooie wedstrijd.

Door toedoen van wedstrijdmakelaar Bé van Voorst en een flink aantal sponsoren was het mogelijk om een club uit de zogenaamde top 3 naar Nieuwleusen te halen. Met dank aan de ruim 150 vrijwilligers verliep alles rondom de wedstrijd op roleltjes.

Feyenoord, met o.a. Jordy Clasie, Ruben Schaken en Lex Immers in de basis, begon goed aan de wedstrijd. In de vierde minuut floot scheidsrechter Roelof Luinge resoluut na een overtreding in het strafschopgebied. Dit buitenkansje werd echter door toedoen van de goed keepende Alfred Knol niet benut. “Dat geluk moet je hebben en dan gaat het verder lekker tot de rust” aldus de doelman, die in het seizoen de kleuren van Staphorst verdedigt. “Als je dan ook nog schoten van Jordy Clasie en Lex Immers pareert en een vrije bal van Clasie uit de hoek ranselt, kom je lekker in de wedstrijd”. De rollen worden zelfs omgekeerd want het amateurteam maakt de eerste treffer. Een vrije trap van Lars Röben wordt door Yumé Ramos doorgekopt, waarna Tjisse Kerkstra de bal achter doelman Ronald Graafland kopt. Geholpen door verdediging en lat kan Knol het doel nog tot de 38e minuut schoon houden, maar dan moet hij toestaan dat Guyon Fernandez Feyenoord op gelijke hoogte brengt.

In de rust zal trainer Ronald Koeman van Feyenoord wel even tekeer zijn gegaan, Marcel van der Steege vond dat de ploeg misschien daardoor wel wat lang in de kleedkamer bleef. Waar de omroepster voor zowel Feyenoord als de topamateurs de namen van nieuwe spelers omriep, liet Koeman zijn ploeg uit de eerste helft staan. Waarschijnlijk moesten ze eerst wat goedmaken, dat gebeurde. Binnen het kwartier maakten Fernandez, Immers en Cissé hun doelpunt. Direct daarop werd de basis wel gewisseld.

Feyenoord begon met een jeugdig team aan het laatste half uur. Ook nu moesten de spelers weer even wennen en konden de regionale spelers weer een paar keer de middellijn oversteken. Chris van der Meulen vond eigenlijk dat hij nog wel een strafschop verdiend had maar Luinge wilde er niets van weten. “”Ik had wel eens het gevoel dat Luinge wat op de hand van de profs was en ze een beetje in bescherming nam” was het commentaar van Crhis van der Meulen die het verder een mooie pot vond in een sfeervolle ambiance.

Uiteindelijk zorgden Elvis Manu en Tonny Vilhena voor de 6 – 1 overwinning van Feyenoord. De organisatie kan terugzien op een prima verlopen evenement. Morgen mogen de vrijwilligers nog één keer naar het sportpark om af te breken en op te ruimen.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.