actie tegen sluiting vvv kantoor

Op die manier hoopt ze zoveel mogelijk digitale steunbetuigingen tegen sluiting van het VVV-kantoor te krijgen. “We hebben heel veel handtekeningen nodig om duidelijk te maken dat dit een verkeerd besluit is,” zegt Roelfs. “De reacties zijn tot nu toe hartverwarmend.” Ze kreeg inmiddels al meer dan honderd steunbetuigingen.

Marketing Oost, voorheen het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Vechtdal-IJsseldelta, stopt met de exploitatie van de VVV-kantoren, waaronder die in Ommen, omdat zij de ‘concurrentieslag met internet’ verliezen. Roelfs is het daar niet mee eens. “Ommen is een vakantieoord voor velen en het wordt erg gewaardeerd. Ik vind dat bij zo’n mooi toeristenstadje dan ook absoluut een VVV-kantoor hoort. Ommen is net als bijvoorbeeld Valkenburg bekend van het toerisme en vrijwel iedereen in Nederland weet waar het ligt, omdat zijzelf of familie er wel eens op vakantie zijn geweest.”

Inmiddels heeft Roelfs in Petra Stegeman een compagnon gevonden. Zij is receptioniste bij Camping Bergzicht in Giethmen en kan zich eveneens niet vinden in het besluit om het kantoor te sluiten. Behalve via de email hopen de twee nu ook met handtekeningenlijsten in winkels en bij campings zoveel mogelijk steun van inwoners en toeristen voor hun actie te verwerven.

[b]945 bezoekers op een dag[b/]

Volgens Roelfs en Stegeman is er wel degelijk behoefte aan persoonlijk contact met specialisten op toeristisch gebied. “Het is niet zo dat iedereen alles via internet wil doen. In 2011 zijn er bijvoorbeeld 68.000 bezoekers geweest en alleen op 10 juli al 945! Persoonlijk contact is zó belangrijk, vooral wanneer je hier als gast op bezoek bent. Daarbij is het personeel vriendelijk, behulpzaam en deskundig. Dat is belangrijk wanneer je als toerist iets wilt ondernemen.”

“Het is een ‘salto mortale’ voor de toeristische eigenwaarde van Ommen als dit idiote voornemen doorgang vindt,” aldus de familie van Dort uit Ommen. “Hoe bestaat het in ’s Hemelsnaam? Het is een van de meest bezochte toeristische trekpleisters en te vergelijken met Valkenburg of de Waddeneilanden.” Ommenaar Jan Lucas is eveneens stellig: “Een toeristische gemeente als Ommen kan niet zonder een VVV-kantoor.”

Ondertussen wordt nog gezocht nog mogelijkheden om bijvoorbeeld in winkels in Ommen en of Hardenberg ‘VVV-agentschappen’ in te richten. Dat lijkt de twee echter geen afdoende oplossing. “Petra en ik zijn bang dat er in de toekomst ergens in een winkel een klein informatiepuntje komt, zonder ervaren en deskundig personeel. Wij denken dat Ommen meer verdient.”

De situatie in Ommen gaat Roelfs aan het hart. “Er zijn al zoveel winkels gesloten in Ommen en er gaan er nog veel meer dicht deze winter. Laten we dan een prachtig kantoor als de VVV – zeker gedurende de zomermaanden – open houden. Voor het personeel daar is het ook heel erg en zo staan er straks weer zeer werkwillende mensen op straat. Eigenlijk zou de toeristenbranche dit moeten doen, maar wij hebben nu tenminste het gevoel dat we íets doen. VVV en Ommen horen gewoon bij elkaar.” Wie de actie wil steunen kan een mail sturen naar ella@roelfs.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.