zomeravondwandelingen vanuit de wheem

Landschap Overijssel houdt op 3 juli vanuit het Bezoekerscentrum De Wheem de eerste van een reeks van vijf zomermiddagwandelingen door het Reestdal. Deelnemers kunnen tijdens deze excursie genieten van dit schitterende natuurgebied. Een natuurgids vertelt u tijdens de wandeling graag over het gebied en de planten en dieren die er voorkomen. De afwisseling tussen akkers, heide, bos, waterpartijen en karakteristieke boerderijen maken deze twee uur durende wandeling zeker de moeite waard. De excursie start om 13.30 uur bij het Bezoekerscentrum. De kosten voor een excursie bedragen 3 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun donateurspas gratis deelnemen. Iedereen is van harte welkom!

Op de grens van Overijssel en Drenthe slingert de Reest. Een smalle beek met aan weerszijde hooilandjes met kleurige bloementapijten: gele dotters en ratelaars, roze koekoeksbloemen, lila pinksterbloemen en witte moerasspirea zijn een feest voor het oog. Daar tussen bloeit het moeraskartelblad. Kenmerkend voor de hooilanden zijn de ooievaars. Ook buizerd, das en ree zijn vaste bewoners van het excursiegebied van Landschap Overijssel. In het Reestdal leven boompiepers, roodborsttapuiten en geelgorzen. In de poelen en vennen zitten verschillende soorten eenden en met een beetje geluk is daar de dodaars te zien. Bij goed weer zijn er ook prachtige vlinders te zien zoals blauwtjes, zandoogjes en vuurvlinders. Het is kortom een wandeling die zeer de moeite waard zal zijn.

Natuurinformatiecentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis voor iedereen. Een vaste expositie geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk. Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en openingstijden van natuurinformatiecentrum De Wheem vindt u op www.landschapoverijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.