Home / archiefcentraal / woonwinkel by molle geopend in hoonhorst

woonwinkel by molle geopend in hoonhorst

Op een zonovergoten tweede pinksterdag werd de winkel ‘By Mölle’ aan de Kerstraat 5 in Hoonhorst geopend. De feestelijke vlaggetjes wapperden om de molenaarswoning, de molenwieken draaiden in de wind en rondom het terras stonden rijkelijk gevulde tafels met ambachtelijke lekkernijen. Om 12.30 uur knipte de oud-eigenaar van de molenaarswoning, de heer J. Fakkert, het lint door. Zijn ouderlijk huis, waar voeger ook een winkel was gevestigd, kwam weer tot leven.

Achter de deeldeuren verscheen een winkelinterieur dat zich het best laat omschrijven als: ‘urban design meets country style’. Strak en landelijk gaan heel goed samen. De hoge plafonds met oude balken en de originele details die bewaard zijn gebleven, in combinatie met moderne ontwerpen werden door iedereen bewonderd. Een veelgehoorde kreet was dat de winkel een prettige sfeer, rust en originaliteit uitademt.

Naast de eigen lijn interieurtextiel van onder meer linnen, wol en gerecycled denim, heeft By Mölle producten voor in –en om huis. Alles is gemaakt op een ambachtelijke manier door gepassioneerde vakmensen uit Europa die gebruik maken van natuurlijke materialen.

Nieuwsgierig geworden? De winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10:00-17:00 uur. Binnenkort zal de collectie ook online te koop zijn via: www.bymolle.com

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.