Home / archiefcentraal / vijftien jonge ooievaars geringd in ommen

vijftien jonge ooievaars geringd in ommen

Veel jonge ooievaars in onze gemeente Ommen hebben op nesten in Vinkenbuurt (1 jong), Vilsteren (2 jongen), Varsen (4), Beerzerveld (3), Archem (2) en Witharen (3) hebben onlangs een ring aangeklikt gekregen door Han Bouman en Gerbrand Groen van de vogelwerkgroep van de Natuur- en Milieuvereniging De Vechtstreek.

Met een hoogwerker van de firma Stegerman uit Nieuwleusen en vervoer van Koggel Reclame wilden deze hoge klussen wel lukken. Ook in Bergentheim gaan ze nog ringen, maar de jongen zijn daar nog wat kleiner en dan heeft dat niet zo’n haast. Tijdens het meten en wegen van de vogels mocht toeschouwer mevr. L. Mensink een van de Witharense ooievaarsjongen even vasthouden.

Met de verbeterde kunststofringen die met een sterke vogelkijker goed afleesbaar zijn, wil de vogelwerkgroep een idee krijgen van de trek van deze statige vogels. Vorig jaar ontving men na drie maanden al een melding terug van een ooievaar uit Cadiz, Spanje, waar een Ommense ooievaar op een vuilnisbelt werd aangetroffen door een Spaanse vogelaar.

Het gaat goed met de ooievaar in ons land; weer zijn er meer jongen geringd dan vorig jaar. De Vechtstreek: “We mogen gerust concluderen dat het goede werk van de vogelwerkgroep zijn vruchten af werpt. En aan baby’s geen tekort in Ommen de komende tijd!”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.