Home / archiefcentraal / saxenburgh klaar voor alpe dhuzes

saxenburgh klaar voor alpe dhuzes

Na ruim een half jaar van intensieve voorbereiding is het dan eindelijk zover: De beide teams van Saxenburgh goes Alpe d’HuZes gaan deze week, samen met duizenden anderen, minimaal één keer de Alpe d’Huez beklimmen om hiermee het KWF-onderzoeksfonds te steunen.

Afgelopen weekend zijn de beide ploegen van Saxenburgh goes Ad6 vertrokken om op woensdag

6 juni goed van start te kunnen gaan en aan hun ultieme uitdaging te beginnen: minimaal één keer de Alpe d’Huez beklimmen. Een aantal leden wil zelfs zes keer de berg op. Michel Bekker heeft geruild van dag en zal op donderdag 7 juni de uitdaging aangaan.

“Zondag gaan we kwartier maken, maandag het parcours verkennen en dinsdag nemen we een rustdag. Woensdag gaat het dan gebeuren”, zegt Arjan Bisschop van de Spoed Eisende Hulp van de Saxenburgh Groep en één van de deelnemers, met een brede grijns en vol vertrouwen.

Voor een aantal teamleden is dit hun eerste ervaring met wielrennen. Ze hebben dan ook keihard getraind om voor hun fietsavontuur goed beslagen ten berg te komen. In de wintermaanden trainden de deelnemers met spinning en mountainbiken, vanaf maart werd er minimaal één keer per week met de ploeg getraind en daarnaast nog individueel. De klimtrainingen vonden plaats op plekken als de Lemelerberg, Holterberg en bij de Oosterburen in Tecklenburg. De teams zijn er klaar voor: “We hebben er zin in. Laat de berg maar komen!”

Beide teams hebben met hun acties meer dan 50.000 euro bij elkaar gesponsord gekregen. “Dit geld gaat voor 100 procent naar onderzoek tegen kanker. Door acties zoals de twee spinningmarathons met onder andere Erik Hulzebosch, twee benefietoptredens, waaronder die van de Edwin Evers band en een zwemloop en met behulp van donateurs hebben we dit prachtige bedrag binnengehaald”, zegt Erna Bekker namens de beide teams. Zij is de initiatiefneemster en stuwende kracht van Saxenburgh goes Alpe d’HuZes. “Geweldig dat zoveel mensen met ons meeleven en ons gesteund hebben bij onze acties, iedereen heel hartelijk dank hiervoor.”

Live volgen

Op de beide koersdagen zijn de deelnemers te volgen via de site:

LIVETIJDEN: http://live.opgevenisgeenoptie.nl/

TEAMS: http://live.opgevenisgeenoptie.nl/livetijden

team Saxenburgh 1: 797

team Saxenburgh 2: 890

Vervolgens verschijnt het persoonlijke nummer en door hierop te klikken, verschijnen de live tijden. Ook is er via de LIVESITE een tabblad Webcams, waarmee de finish geobserveerd wordt.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.