Home / archiefcentraal / saxenburgh fietst 55555 euro bij elkaar

saxenburgh fietst 55555 euro bij elkaar

Twee teams van de Saxenburgh groep zijn op woensdag 6 juni de ultieme uitdaging aangegaan om minimaal 1 keer de Alpe d’Huez te beklimmen voor het onderzoeksfonds van KWF Kankerbestrijding. Alle leden behalve Michel Bekker, die had geruild en is gestart op de donderdag om zijn doelstelling van zes beklimmingen waar te kunnen maken.

Het weekend ervoor zijn de beide teams en een team van vrijwilligers en supporters vertrokken naar Frankrijk, zodat men uitgerust aan hun beklimmingen kon beginnen. En dat is gelukt: samen hebben de beide teams 41 keer de Alpe d’Huez beklommen om hiermee zoveel geld te verzamelen voor de strijd tegen kanker. En dat bedrag is inmiddels opgelopen naar 55.555, 89 euro.

Achtduizend mensen hebben in deze twee dagen de berg Alpe d’Huez beklommen op verschillende manieren: als wandelaar, runner, fietser, handbiker of op een tandem. Achtduizend mensen met ieder hun eigen verhaal achter dit fietsavontuur. Verhalen die zichtbaar emoties opriepen tijdens de Finish. Voor velen een ontlading en ook voor velen een voldoening te weten dat ze actief bijgedragen hebben aan de strijd tegen kanker.

De voorlopige opbrengst van de Alpe d’HuZes werd 7 juni bekend gemaakt: 28.484.341,90 euro. Dit bedrag is nog exclusief de toezeggingen en zal wellicht de 30 miljoen gaan overtreffen. ‘We zijn enorm trots dat we bij hebben kunnen dragen aan dit geweldige bedrag, een bedrag dat voor 100% gaat naar de strijd tegen kanker, naar een toekomst zonder de dodelijke ziekte kanker’. Op de website van de Alpe d’HuZes wordt uiteengezet waaraan dit geld besteed wordt: http://www.opgevenisgeenoptie.nl/geldbesteding

Een aantal leden zijn besmet geraakt met het Alpe d’HuZesvirus, er wordt voorzichtig alweer gedacht aan deelname Alpe d’HuZes 2013. De fantastische sfeer en de ervaringen waren zo bijzonder dat men wederom hun steentje bij wil dragen en hiervoor de Alpe d’Huez weer wil gaan bedwingen.

Een groot aantal teamleden hebben hun ervaringen tijdens deze dagen bijgehouden in hun blog. Hun verhalen zijn te lezen op hun individuele actiepagina:

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/team-saxenburgh-1/teamactions.aspx

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/team-saxenburgh-2/teamactions.aspx

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.