Home / archiefcentraal / samenloop trots op alle deelnemers

samenloop trots op alle deelnemers

Nog ruim een week en dan gaat het gebeuren. De Samenloop voor Hoop – 24 uur wandelen tegen kanker – vindt plaats op 16 en 17 juni. Lidy Zwiers is voorzitter van de organisatie Samenloop voor Hoop Ommen en kijkt alvast vooruit.

[b]Hoe kwamen jullie erbij de Samenloop specifiek in Ommen te gaan organiseren?[b/]

Ik ben voorzitter van KWF Kankerbestrijding Ommen. In mei vorig jaar werd op de regiobijeenkomst de film van de Samenloop in Borger getoond. Ik was daar erg van onder de indruk. Op de terugweg in de auto bij de penningmeester kwamen we erover te spreken en dachten we dat dit toch echt ook mogelijk zou moeten zijn in Ommen. Ik was er flink door geraakt, dacht er verder over na, zocht op internet naar informatie over diverse Samenlopen en dacht: JA, dat ga ik doen, dat kunnen we hier ook.

Dus ben ik voor de zomervakantie van 2011 mensen gaan benaderen om een stuurgroep te vormen. Na de zomervakantie had ik een interview in Vechtdal Centraal en deed daarin een oproep. Daar kwamen voldoende reacties op en de ploeg was gevormd. In oktober zijn we gestart met de organisatie en je ziet waar het nu heengaat, binnen een jaar. En ondertussen zijn er zelfs al honderden mensen warm gelopen voor het evenement, dat is toch geweldig?

[b]Uit hoeveel personen bestaat de organisatie van de Samenloop in Ommen?[b/]

De stuurgroep bestaat uit 17 personen en met alle commissies erbij zitten we op 30 personen.

[b]Jij hebt natuurlijk speciaal iets met de KWF Kankerbestrijding, waarom?[b/]

Ja, ik was natuurlijk al voorzitter van de Ommer afdeling, en heb ik ook in mijn eigen omgeving van dichtbij kanker meegemaakt. Daarom vind ik het zo belangrijk om extra geld voor onderzoek op te halen. Deze maand staat toevallig echt helemaal in het teken van allerlei acties voor kankerbestrijding, zoals bijvoorbeeld de ROPARUN, Mont Ventoux, Alpe d’Huez en diverse andere Samenlopen in het land. Dat is ook broodnodig. Geld voor onderzoek naar kanker wordt voor het grootste gedeelte door de KWF bekostigd, niet door de farmaceutische industrie of de staat, maar door de donateurs dus door jou en mij. En er is zoveel meer onderzoek nodig, daarom doen wij dit.

[b]Hoe gaat het met de organisatie? Loopt alles al een beetje?[b/]

Geweldig, ik kan niet anders zeggen. We hebben een zeer gemêleerde groep, waarbinnen iedereen even enthousiast is. Iedereen gaat er vol voor en niemand kijkt op een uurtje meer. We vullen elkaar perfect aan, het is echt heel leuk!

[b]Hebben jullie al genoeg vrijwilligers voor het evenement de 16 en 17e juni?[b/]

Nee! We kunnen nog heel veel vrijwilligers gebruiken. Voor het opbouwen en afbreken zoeken we fysiek sterke en handige mensen. En tijdens het evenement hebben we bijvoorbeeld nog extra mensen nodig voor de kinderanimatie, de beveiliging en de schoonmaak. Een ieder nodig ik dan ook uit om zich hiervoor aan te melden, vele handen maken immers het werk licht. www.samenloopvoorhoop.nl/ommen

[b]Wat gaat er de 18e juni gebeuren in huize Zwiers?[b/]

Niet veel, behalve bijtanken. Even een paar dagen niks, denk ik. En hopelijk nagenieten van een succesvol evenement dat we dan toch zomaar samen met al die vrijwilligers, lopers en survivors hebben mogelijk gemaakt.

[b]Gaan jullie als organisatiecomité in de toekomst weer iets oppakken denk je?[b/]

Een nieuwe Samenloop voor Hoop in Ommen willen we op z’n vroegst pas over 3 tot 4 jaar weer organiseren. Om iedereen weer enthousiast te krijgen en om weer sponsoren te vinden moet je een evenement als dit, waaraan bijna heel Ommen aan mee doet niet te snel weer organiseren. Dus na de 17e, na de evaluatie en de afwikkeling, heffen we deze organisatie op. Maar als KWF Kankerbestrijding Ommen zullen we tot de volgende Samenloop zeker ook andere dingen opzetten hoor. Maar even niet zo intensief als dit.

[b]Wat wil je nog speciaal kwijt?[b/]

Ja, dat ik ontzettend trots ben op iedereen die zich nu zo vol inzet. Ik ben heel blij dat mensen het evenement zo’n warm hart toedragen en meedoen. Want ondertussen zijn letterlijk honderden mensen in het hele Vechtdal bezig met speciale acties om geld op te halen. Er zijn zoveel mooie acties en men is echt fanatiek bezig om nog meer geld op te halen. Je hoort het overal, iedereen in de omgeving weet ervan en doet op zijn of haar manier mee. Ik ben echt bijzonder trots dat we dat met zoveel mensen mogelijk maken.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.