Home / archiefcentraal / rondwandeling door de ommerschans

rondwandeling door de ommerschans

De vereniging De Ommerschans houdt op zondag 24 juni een rondwandeling door de Ommerschans. Een gids vertelt over de geschiedenis van het gebied.

De geschiedenis begint al in 1624 toen er in dit gebied een verdedigingswerk gebouwd werd. Daarna nam de Maatschappij van Weldadigheid de Ommerschans over en bouwde er het grootste gebouw van Nederland. Dit alles voor de opvang van bedelaars.

Over deze periodes zal de gids vertellen, en de gids zal laten zien wat er uit deze tijden nog bewaard gebleven is. Maar ook de huidige ontwikkelingen in de Ommerschans en de toekomstplannen van het gebied komen aan het bod.

De wandeling vertrekt om 14.30 vanaf hoeve nr 4 (Balkerweg 72 te Ommerschans). Opgave is niet nodig. Voor leden van de vereniging De Ommerschans is de rondwandeling gratis, aan niet-leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Voor nadere informatie: 06-13629524.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.