plannen n377 niet duurzaam en veilig

Dat was de boodschap die de aanwezige Statenleden van Provincie Overijssel te horen kregen op 7 juni 2012 in het Trefpunt in Balkbrug.

Plaatselijk Belang Balkbrug nodigde alle Statenfracties uit op 7 juni j.l. in het Trefpunt in Balkbrug om de Statenleden uit te leggen wat de bezwaren zijn tegen de gepresenteerde oplossingen in de N377. Meer dan 1100 inwoners van Balkbrug hebben hun handtekening gezet en die vertegenwoordigen 75% van de bevolking aangezien niet elk gezinslid heeft getekend. Zij zien liever een oplossing voor de kruising die langer meegaat dan 10 tot 20 jaar en die de kern niet in tweeën deelt. Balkbrug ziet liever een tunnel waar het doorgaand verkeer kan blijven rijden en waardoor scholen, sportvelden, zwembad en winkels rustiger en veiliger kunnen worden bereikt. Waar dat geld voor de tunnel vandaan moet komen is ook al duidelijk. De door de provincie gepresenteerde oplossingen voor de N377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen kunnen 8,5 miljoen bedragen, oplossingen die niet bijdragen aan een duurzamere en veiligere verkeerssituatie volgens meer dan 200 aanwonenden. Die miljoenen kunnen beter geïnvesteerd worden in de kern van Balkbrug.

Het is volgens de aanwonenden in deze tijden niet te verkopen dat er 8,5 miljoen wordt geïnvesteerd in het sluiten van 3 bushaltes en 3 overgangen voor een geforceerd snelheidsregime van 100 km/u, terwijl mensen gewoon de weg blijven oversteken om zo snel mogelijk aan de overkant te komen. Gezien de lintbebouwing tussen Nieuwleusen en Balkbrug is een maximum snelheid van 80 km/u gewenst. Hierdoor kunnen de bestaande oversteken blijven bestaan en is de investering van maximaal 8,5 miljoen niet nodig.

De Statenleden deden actief mee in de discussie over de nieuwe plannen en gaven aan in hun overweging de leefbaarheid en de veiligheid van de N377 mee te nemen in hun besluit om voor of tegen de plannen te stemmen op 12 juli 2012.

De voormalig voorzitter van Plaatselijk Belang Balkbrug , Lambert van der Kamp, hield een gepassioneerd betoog om de statenleden te houden aan de afspraak als gemaakt door Provinciale Staten op 14 oktober 2009, dat er een duurzame oplossing dient te komen voor de kern van Balkbrug.

“We zijn tevreden over de bijeenkomst”, aldus Henk Hof, voorzitter van Plaatselijk Belang Balkbrug, “maar we zijn er nog niet”. “We blijven mensen mobiliseren om aan de provincie duidelijk te maken dat het huidige plan voor de N377 niet het juiste is”. “Dus kom allemaal mee naar de Commissievergadering op 26 juni 2012 en naar de vergadering van Provinciale Staten op 12 juli 2012”, vult Ferdi Joosse namens de aanwonenden aan de N377 aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.