Home / archiefcentraal / opening leerwerkcentrum hardwerkende clienten

opening leerwerkcentrum hardwerkende clienten

De deur van het leerwerkcentrum Vechtdal in Dalfsen werd op woensdag 13 juni officieel geopend. De cliënten hadden naar deze dag toegeleefd, door de dagen ervoor hard te werken om alles netjes te maken voor de opening. Want ook opruimen en schoonmaken hoort bij werken en leren.

In het leerwerkcentrum worden cliënten met een beperking begeleid naar werk. Elke cliënt krijgt een leertraject op maat geboden, vastgelegd in een individueel trajectplan, met vooraf gesproken leerdoelen. Het traject bestaat uit drie fasen: een onderzoeksfase, een trainingsfase en een doorstroomfase. Allemaal met de bedoeling om alle cliënten uiteindelijk te laten uitstromen naar werk.

Om 13.00 uur was de officiële opening. Het doek viel, er knalden een tien harde schoten, de confetti dwarrelde neer en Henk Jan opende samen met regiodirecteur Gerrit Leene, de deur van het centrum.

In maart al werd van start gegaan met het centrum. En nu kon dan eindelijk iedereen de leer/werkplek van de cliënten bezichtigen. De cliënten waren tijdens het open huis aan het werk: Joyce en Chantal waren druk op de crea-afdeling. Arjan en Henk-Jan waren vullingen van pennen aan het verwisselen in het industrielokaal voor een opdrachtgever. Anthony was kaarsen aan het afsmelten. In de houtruimte waren Jan en Geert bezig om de mooiste creaties te maken van hout. In de kantine werd iedereen voorzien van een hapje en drankje door Carolein en Gea. En buiten werden op de kraampjes de eigen gemaakte spullen verkocht door Klaas. Dus zelfs tijdens de open dag werd er hard gewerkt.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.