Home / archiefcentraal / open dag van der kolk oudleusen

open dag van der kolk oudleusen

De Sallandse aspergetelers hielden op zaterdag 2 juni tussen 10.00 uur en 16.00 uur een open dag. De aspergebedden zijn nu volop zichtbaar in het Sallandse landschap en de asperges steken hun goudgele koppen boven de grond. De Sallandse aspergetelers zijn trots op hun bedrijf en vertelden met veel plezier en enthousiasme wat er allemaal bij de aspergeteelt komt kijken. Bezoekers kregen een indruk van de teelt van de asperges tot aan de uiteindelijke consumptie.

Bij Van der Kolk Asperges in Oudleusen kon je zien hoe asperges gestoken worden, en verse asperges laten schillen en verpakken. Naast aspergeteler is Van der Kolk ook een zacht-fruitteler (aardbeien, frambozen, bramen). Bezoekers konden zelf aardbeien plukken uit de kas. Ook was er een kleine markt aanwezig.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.