ommer top acro gymnaste nederlands kampioen

De 14-jarige Romy Holtvluwer heeft zondag 24 juni met haar trio goud weten te behalen op het NK acrogym op het allerhoogste niveau (A-lijn).

Het damestrio, bestaande uit Romy Holtvluwer, Lianne van Dam en Doreen Posthuma, hebben na een periode van intensief trainen eindelijk succes kunnen oogsten. Het begon afgelopen april in Orlando (VS), waar de dames Nederland zeer verdienstelijk vertegenwoordigd hebben tijdens het WK acrogym.

Tevens heeft het trio vorige week zondag een indrukwekkende demo gegeven in Sportpaleis Ahoy tijdens het Fantastic Gymnastics weekend in Rotterdam. Als afsluiting van het lange seizoen, wat begon met de plaatsingwedstrijden voor het WK acrogym afgelopen december en eindigde in op 24 juni met de finale van het NK acrogym 2012.

Tijdens de zinderende finale in Oss, begonnen de dames sterk en hadden na de eerste oefening een marge van 0,75 punt opgebouwd. Na de tweede oefening was deze weliswaar iets kleiner geworden, maar genoeg om vol vertrouwen in de derde en laatste oefening een bijna perfecte combinatie oefening te laten zien. Deze oefening bleek voldoende om aanspraak te maken op de gouden medaille.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.