Home / archiefcentraal / ommen kleurt paars op 16 en 17 juni

ommen kleurt paars op 16 en 17 juni

70 teams, ruim 1500 lopers en 75 eregasten. De achttien leden van de Ommense stuurgroep van de SamenLoop voor Hoop hebben allemaal zin in een feestje dat DUIZENDEN euro’s op zal gaan brengen voor de kankerbestrijding.

Alle commissies zetten op dit moment hun zeilen bij om de puntjes op de i te zetten. Zo dient de Commissie kaarsenceremonie plastic patatbakjes met zand voor de kaarsenzakken te regelen tot en met de kabels van de omvangrijke elektriciteitsvoorziening die de Commissie Logistiek voor haar rekening neemt.

Een SamenLoop is niet op een achternamiddag georganiseerd. “Een fantastisch amusementsprogramma en een braderie worden gecombineerd met een wandelestafette van 24 uur achtereen,” aldus Gert Witte. Hij isde man achter de Media, Communicatie & PR en steekt voor de eerste keer heel veel vrije tijd in de SamenLoop. “De deelnemers moeten veilig op het terrein kunnen lopen en verblijven en ook moeten de ceremonies mooi omlijst worden. Een moeilijke puzzel, dat durf ik wel te zeggen.” Wat drijft deze PR man? “In de eerste plaats geloof ik in het doel waarvoor we met elkaar werken. Er kan nooit genoeg geld voor kankeronderzoek binnengehaald worden. Als organisatie staat KWF als een huis. Je moet weten dat je het allemaal niet voor niks doet. Vrijwilligerswerk moet je doen vanuit je hart! En mijn hart ligt nu bij de SamenLoop voor Hoop. Je wordt niet betaald voor het werk wat je verzet, dus moet je er op de een of andere manier wel iets voor terug krijgen.”

En wat krijgt hij ervoor terug? “Ontiegelijk veel voldoening. Ik vind de SamenLoop namelijk een hele mooie klus. Die spanning van 24 uur achtereen. De uitdaging om de ceremonies vlekkeloos te laten verlopen met z’n allen. En dan het afstemmen met allerlei partijen. Maar natuurlijk draag ik deze verantwoordelijkheid niet in mijn eentje. Dat doen we met ons hele team. Maar het is heel verslavend.”

Vrijdag 15 juni gaat de eerste groep beginnen met het opbouwen en aankleden van het terrein van de atletiekbaan van ACO Elderen in Ommen. Op 16 juni a.s. zal het feest losbarsten rond de klok van 14.00 uur en zal burgemeester Marc Jan Ahne het startschot geven voor de 1e SamenLoop van het Vechtdal. “En nogmaals: iedereen, ook als je niet loopt of meedoet is van harte welkom.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.