nieuw kwartaalblad nijluusn van vrogger uit

In het juninummer van het kwartaalblad “Ni’jluusn van vrogger”, dat volgende week verschijnt, is een kort artikel te lezen over de Joodse familie Vomberg. Levie Vomberg was slager en hoewel hij in Dalfsen en later in Ommen woonde, had hij ook klanten in Nieuwleusen die hij op zijn slagersfiets bediende.

Aan de vooravond van zijn gedwongen vertrek uit Ommen, waar het gezin toen woonde, verstuurde hij nog een briefkaart aan een bekende. Deze briefkaart is terechtgekomen in het archief van museum Palthehof en is in het artikel opgenomen. Het is bijzonder indrukwekkend te lezen dat men zich bewust is van de situatie. “… Hierbij onzen laatsten groet, morgenvroeg vertrekken wij. We zullen elkaar allicht op deze wereld niet weer zien. … Het beste. L.V.”

De briefkaart is geschreven op 8 april 1943. Het gezin Vomberg, bestaande uit vader, moeder en twee zoons, kwam op 14 mei 1943 in Sobibor om het leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.