nieuw icare team gestart in zwolle zuid

In Zwolle-Zuid is op 23 mei een nieuw team van Icare Verpleging en Verzorging gestart. De medewerkers van dit team zijn gespecialiseerd in psychogeriatrische (PG-)zorg. Dit betekent dat zij deskundige zorg verlenen aan mensen met dementie en andere geheugenstoornissen. De start van het nieuwe team werd gevierd aan de Forelkolk 55 in Zwolle, waar het wijkkantoor van Icare Zwolle-Zuid is gevestigd.

“We hebben hard gewerkt om dit nieuwe team op poten te zetten en dat is goed gelukt. Iedereen heeft erg veel zin om aan de slag te gaan,” laat Judith Knol, wijkverpleegkundige van het PG-team, enthousiast weten. De start van het nieuwe PG-team in Zwolle-Zuid was dan ook reden genoeg voor een feestje. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de teamleden toegesproken door hun trotse teamcoach Iris Methorst.

In Zwolle-Noord is al een Icare PG-team actief. Met dit tweede team in Zwolle-Zuid kan Icare de PG-zorg verlenen in heel Zwolle. Medewerkers van de Icare PG-teams zijn speciaal opgeleid voor zorgverlening aan mensen met dementie en andere geheugenstoornissen. Een geheugenstoornis zoals dementie heeft een grote impact op de kwaliteit van leven. De ernst van de aandoening en het feit dat het niet te verhelpen is, maken deskundige en gespecialiseerde zorg noodzakelijk. PG-zorg biedt rust en structuur aan mensen met dementie en geeft mantelzorgers de mogelijkheid om even te ontspannen.

De wijkverpleegkundigen van het nieuwe team in Zwolle-Zuid zijn te bereiken op (0522) 27 70 99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.