n377 onveiligste provinciale weg overijssel

Ook de N340 (Zwolle-Ommen), N757 (Zwolle-Dalfsen) en N348 (Ommen-Raalte) krijgen weinig sterren: over de grootste gedeeltes maar twee. De scores geven een beeld van de verkeersveiligheid van de infrastructuur van provinciale wegen bij de aangegeven wettelijke maximumsnelheid. Buiten de bebouwde kom is dat over het algemeen 80 kilometer per uur. Hoe lager de sterrenscore van een weg, hoe groter de kans op een ernstige afloop, mocht er iets fout gaan bij de bestuurder of met het voertuig.

De wegen scoren laag door een combinatie van snelheid (80 kilometer per uur en 100 kilometer per uur), het ontbreken van een veilige scheiding tussen tegemoetkomend verkeer en obstakels – zoals bomen – binnen vijf meter in de berm. Ook kruisingen waar ernstige haakse flankaanrijdingen kunnen gebeuren, kunnen de kans op en de ernst van een ongeval nadelig beïnvloeden.

Gedeputeerde Staten is bezig de trajecten N377 en N340/N48 aan te passen. Provinciale Staten besluiten over de miljoeneninvestering (20,9 miljoen euro) voor de N377 in juli 2012. Over de N340/N48 is een inspraakprocedure gehouden, waarover nog een besluit moet worden genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.