Home / archiefcentraal / medailles op special olympics voor asc

medailles op special olympics voor asc

Erik Jan Ekkelenkamp, Rianne Roeberts en Bert Pekkeriet van Special Gym van ASC gym en dance uit Dalfsen heeft op 1, 2 en 3 juni meegedaan aan de Nationale Special Olympics in Den Bosch. Dit zijn wedstrijden voor sporters met een verstandelijke beperking. Dit jaar deden er meer dan tweeduizend sporters mee aan vijftien verschillende sporten verdeeld over verschillende locaties in Den Bosch.

Vrijdag was voor de sporters een rustige dag met op de avond een spectaculaire opening op met onder andere een optreden van Rene Schuurmans en Turnvereniging Flik Flak. Ook het aansteken van de olympische vlam kon daarbij niet ontbreken.

Zaterdag moesten ze dan echt aan de slag. Zenuwachtig moesten de heren als eerste beginnen aan de wedstrijd. De oefening aan de ringen van Bert ging erg goed en Erik Jan had een hele nette sprong. ’s Middags was Rianne aan de beurt, zij was vooral erg zenuwachtig voor de balk, maar is er gelukkig niet af gevallen en liet een nette oefening zien. Met af en toe een klein foutje ging de eerste wedstrijddag al erg goed.

Na een leuke feestavond op zaterdag begonnen ze een beetje moe maar iets minder zenuwachtig en vol vertrouwen aan de tweede wedstrijddag. Deze wedstrijd was nog belangrijker, want zondag werd er bepaald wie er een medaille zou krijgen. Maar gelukkig deden ze het alle drie nog beter dan de dag ervoor.

Ondanks het motto van de Special Olympics: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, hebben de sporters van ASC ook dit jaar weer veel prijzen behaald. Erik Jan heeft twee bronzen medailles en drie keer een vierde plaats behaald, Rianne heeft twee keer goud, een keer zilver en een keer brons, Bert ging naar huis met drie gouden en twee zilveren medailles.

Als laatste verassing mochten Erik Jan, Rianne en Bert maandag middag bij burgemeester Han Noten op bezoek. Trots hebben zij hun medailles laten zien en hebben ze verteld wat ze allemaal hebben beleefd.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.