max zwager nederlands kampioen turnen

In de afgeladen sporthal Het Ravijn in Nijverdal, heeft ASC uit Dalfsen afgelopen weekend haar vele trainingsuren kunnen verzilveren. Op dag één van het Nederlands kampioenschap turnen voor heren, stonden Max Zwager en David Bos samen met de twaalf overige finalisten klaar voor een zinderende eindstrijd. De achtste, kwart en halve finale hadden beide turners al met veel succes afgerond, maar nu kwam het er echt op aan.

De afgelopen veertien dagen werd er meer dan twintig uur getraind om alle zes de onderdelen van de meerkamp te perfectioneren. Rianne Zwep, die al meerdere Nederlands kampioenen afleverde de afgelopen jaren, ging ook nu weer voor het hoogst haalbare, goud.

En het was goud wat Max op dag één gelijk binnen sleepte. Max, die er een jaar tussenuit was geweest, pakte vanaf het onderdeel voltige langzaam de leiding. Zijn directe concurrenten Ezra uit Zutphen en trainingsgenoot David hadden belangrijke punten op vloer laten liggen. Ezra gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Na vijf onderdelen moest een allerlaatste sprong uitsluitsel geven. Een hogere uitgangswaarde van Max zijn sprong gaf hierbij de doorslag en onder luid gejuich mocht Max de gouden medaille omhangen. Helaas voor David miste hij op 0.05 punt het podium op de meerkamp en bleef hij steken op een vierde plek.

Dag twee van het NK was niet minder spannend. Voor David een dag om te laten zie dat hij wel degelijk mee kan komen in de top van het Nederlands turnen, voor Max een meer ontspannen dag waar elke extra medaille meegenomen zou zijn. Nadat David op ringen net als op dag één, weer een podium plek moest missen op 0.05 punt, was het op brug en voltige eindelijk raak. Twee perfecte oefeningen leverden hem twee keer de titel Nederlands kampioen op met de bijbehorende felbegeerde gouden medailles. Max pakte naast de overal titel van dag één ook nog eens twee bronzen plakken op voltige en brug.

Met drie keer goud en twee keer brons was het voor ASC een super weekend. Met veel kennissen, familie en clubleden op de tribune, geflankeerd door een handgemaakt spandoek, was het een waar feest. De gouden medailles werden tot slot ook nog eens uitgedeeld door top turner Yuri van Gelder, die niet zozeer groter was, maar in een schitterende demo wel liet zien een over een groot talent te beschikken.

Op 30 juni houdt ASC de verenigingsdag in de Trefkoele. Beide turners zijn daar aan het werk te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.