Home / archiefcentraal / leo van der eijk knaf talent first 2012

leo van der eijk knaf talent first 2012

Na een intensieve tweedaagse rallytraining op en om Circuitpark Zandvoort, mag Leo van der Eijk zich KNAF Talent First 2012 én rijder van het Deltion Rallyteam noemen. Hiermee komt er een einde aan een twee maanden durende zoektocht waarbij honderd kandidaten de revue passeerden. Nummer twee Mats van den Brand blijft onderdeel uitmaken van het KNAF Talent First programma.

Met de winst in het KNAF Talent First programma breekt er een drukke maand aan voor de 20-jarige Leo van der Eijk uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Voordat hij op 7 juli zijn debuut in de rallysport zal maken tijdens de R Sport-Cars Short Rally, staan er nog een aantal belangrijke tentamens op het programma voor zijn studie Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. En niet geheel onbelangrijk: hij zal een geschikte navigator moeten vinden. Ondanks de goede klik met navigator Hans van Goor tijdens de rallytraining, zal die op 7 juli gewoon weer naast Kevin Kooijman plaatsnemen in de Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam.

Rallytraining

Tijdens de rallytraining navigeerde Hans van Goor de twee jonge talenten door de Zandvoortse duinen en leerde hen notes schrijven. Kevin Abbring en Hans Weijs junior, beide via het KNAF Talent First programma uitgegroeid tot fabriekscoureurs bij Volkswagen Motorsport, lieten Leo en Mats hun grenzen verleggen op gravel en asfalt, maar bovenal heel veel kilometers maken. De eveneens aanwezige bondscoach Eric Noort vertelde hierover: “Het is leuk om te zien dat Kevin en Hans tijdens deze training het maximale uit deze jongens weten te halen. We hadden hoge verwachtingen voorafgaand aan de training, maar Mats en Leo wisten het beide waar te maken.”

Kevin Abbring concludeerde na afloop: “Mats en Leo hebben laten zien over ontzettend veel kwaliteiten te beschikken en ik denk dat KNAF Talent First weer twee talenten heeft waar ze trots op kan zijn.” Woorden waar Bondscoach Eric Noort zich tijdens de bekendmaking van de einduitslag bij aansloot: “Helaas is er slechts één stoeltje beschikbaar in de Chevrolet Kalos van het Deltion college, want beide rijders verdienen het. Na twee intensieve dagen is de conclusie dat over alle onderdelen samen, Leo net iets beter presteerde dan Mats en daarmee de terecht winnaar is. Het Deltion College krijgt in Leo van der Eijk naast een zeer talentvolle en complete rallyrijder ook een ware ambassadeur voor de school.”

Leo van der Eijk zal dit seizoen namens het Zwolse Deltion College en KNAF Talent First uitkomen in de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam tijdens de R Sport-Cars Short Rally, Amsterdam Short Rally, Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally, Land van Altena Rally en de Euregio Rally. Daarnaast zal hij samen met Mats binnen het KNAF Talent First programma diverse fysieke, mentale en mediatrainingen volgen.

De Kalos wordt net als de andere twee auto’s van het Deltion Rallyteam onderhouden door de studenten uit de Deltion Autosportklas. In deze klas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigentechniek, die naast hun opleiding extra kennis en ervaring op willen doen gericht op de autosport.

Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door het Ministerie van Defensie, Unica Schutte ICT, Salland Olie, KNAF Talent First, Securitas, Aldivèr accent op Werk en Leerbanen, Autoschade Kroes, Broekhuis Verzekeringen, Wevers Sport, De Kleine Reclame, BioMCN, Zomer Motorentechniek en Delta Press. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam Daarnaast zijn de ontwikkelingen van het team te volgen op Facebook, Twitter en Youtube.

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.