Home / archiefcentraal / lekker eten en cultuur voor het goede doel

lekker eten en cultuur voor het goede doel

Voor wie niet kan kiezen tussen cabaret, muziek, lekker eten en genieten van de natuur, is het jaarlijkse Picknickconcert van de Soroptimisten het perfecte uitje. Want of je nu jong bent of oud, bourgondiër, natuurvorser of theaterliefhebber, op 1 juli krijg je het allemaal tegelijk. Bovendien steun je met het toegangskaartje ook nog eens een goed doel.

Het Picknickconcert wordt gehouden door Soroptimistclub Hardenberg/Ommen Meander. Deze club maakt deel uit van de internationale organisatie Soroptimist International, waarbij zo’n 90.000 vrouwen over de hele wereld zijn aangesloten. “Als wereldwijde organisatie zetten de Soroptimisten zich in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen”, legt woordvoerder Evelien Oonk uit. “Net als de Rotary en de Lions, zijn ook wij een serviceclub en steunen we diverse projecten in binnen- en buitenland, maar ook lokaal, zowel met financiële- als daadwerkelijke hulp.”

Om goede doelen te kunnen steunen, moet er natuurlijk eerst geld komen. Daarom organiseren de Soroptimisten dit jaar voor de tweede keer een Picknickconcert in de tuin van Huize het Laer in Ommen. De gasten krijgen een knapzak met daarin een luxe lunch. Tijdens het eten kan men genieten van sfeervol pianospel van Jan de Roos, virtuoos pianist, en van Trut Vocaal, een opera-/cabarettrio dat allerlei gevoeligheden op een muzikale manier blootlegt. Er is professionele kinderopvang in de tuinen van Het Laer met voor de kids een eigen programma en lekkernijen.

Het goede doel van dit jaar is Zorgboerderij de Marshoeve in Dalmsholte. Op deze zorgboerderij, waar verschillende groepen kinderen en jongeren met psychische- en gedragsproblemen zoals bijvoorbeeld ADHD, ADD, OCDO komen voor dagbesteding, spelen paarden een belangrijke rol. “De activiteiten worden grotendeels rond de paarden en pony’s georganiseerd”, weet Oonk. “De groepen houden zich bezig met verzorging, paardrijden, voltige en allerlei klusjes in en rond de stallen. Daarnaast is er tijdens de dagbesteding ruimte voor sport, spelletjes, creatieve bezigheden en wandelingen op de Lemelerberg. Omdat er ook hier bezuinigd moet worden, kunnen zij wel wat extra’s gebruiken.”

Toegangskaarten à 30 euro (kinderkaartje 10 euro) zijn te bestellen per e-mail: kaarten@picknickconcert.nl of via (0529) 455550.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.