Home / archiefcentraal / landgoedconcert het nederlands fluitkwartet

landgoedconcert het nederlands fluitkwartet

Tussen de zeer regenachtige dagen brak op afgelopen zaterdag 2 juni het wolkendek open en straalde de zon vanuit een blauwe hemel op het prachtige landgoed Huis den Berg te Dalfsen. En dat kwam prima uit, want daar was alles in gereedheid gebracht voor een buitenluchtconcert van Het Nederlands Fluitkwartet.

Tussen al het groen en de kwinkelerende vogels namen de enthousiaste toehoorders plaats. Het programma, van klassiek tot modern, werd met groot elan gebracht door de muzikanten. Zij bespeelden alle soorten fluiten, van piccolo tot en met de grote basfluit, om een fantastische klankkleur te mengen. Naast de vertolking van de muziek uit hun programma Meesterlijk, vertelden zij ook nog diverse wetenswaardigheden over de componisten en hun muziek en welke invloed avondlijke buitenlucht heeft op hun instrumenten (denk bijvoorbeeld aan condens).

Hoewel het, naarmate de tijd vorderde, frisser werd, bleef de stemming er in en genoot het publiek volop. Het leek zelfs of de vogels ook genoten, want die waren niet te stoppen in hun fluitconcert.

Op 25 augustus vindt het volgende buitenluchtconcert plaats op het landgoed Huis den Berg te Dalfsen. Bezoek hiervoor de website www.landgoedconcerten.nl of bezoek de VVV-kantoren in Dalfsen, Nieuwleusen, Ommen of Zwolle.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.