laatste check brandweerauto team feuer frei

Richard Buitenhuis en Michelle van ’t Hag vertrekken donderdag 14 juni vanuit het Olympische Stadion in Amsterdam voor een 45 dagen durend avontuur. Samen met ruim veertig andere voertuigen, waaronder oldtimers en elektrische auto’s, neemt team ‘Feuer Frei’ deel aan de Oranje Trophy die hen voert langs onder andere Polen en de Oekraïne waar ze Oranje bezoeken en uiteindelijk via de Noordkaap zal eindigen in Engeland bij het begin van de Olympische Zomerspelen.

Om de oude Duitse brandweerauto in perfecte conditie aan de start te laten verschijnen, voerde Auto Olsman in Beerzerveld nog een laatste inspectie uit aan de voormalige brandweerauto uit 1972. Alles werd gecheckt en dubbel gecheckt zodat het tweetal straks niet voor verrassingen komt te staan in het oosten van Europa.

Afgelopen vrijdag 8 juni hielden ze in de kantine van voetbalvereniging Mariënberg hun teampresentatie annex uitzwaaiavond. Ruim veertig sponsors waren aanwezig evenals familie, vrienden, kennissen en collega’s.

“Een droom die uitkomt”, meldt het avontuurlijke duo. “We wilden altijd al een grote en verre reis maken, iets doen voor het goede doel en samen een wedstrijd van het Nederlands elftal bezoeken.”

Het goede doel waar Richard en Michelle aandacht voor vragen is Dance4life, die probeert om hiv en aids de wereld uit te helpen. “In Rusland bijvoorbeeld bezoeken wij een project dat is opgestart door Dance4life. Bovendien proberen wij het Rode Plein voor één keer oranje te kleuren, want alle deelnemende voertuigen zijn natuurlijk oranje”, aldus Michelle.

12.500 kilometer door tien landen: “Een verschrikkelijk eind”, lacht Richard, “maar wij hebben de kilometers er graag voor over.” Top dat zoveel sponsors ons willen ondersteunen, maar ook onze vrienden, familie, beide werkgevers en bijvoorbeeld het eerste en tweede elftal van V.V. Mariënberg, kippenvel krijgen wij ervan.”

Een kleine kanttekening plaatste Richard nog wel als rechtgeaarde Feyenoord-supporter: “Vertrekken uit Amsterdam en het stadion waar Ajax successen vierde is iets minder, ach na enkele kilometers ben je dat ook wel vergeten”, lacht Richard.

Het team Feuer Frei is tijdens de reis te volgen via Twitter, Facebook en de teampagina op

www.oranjetrophy.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.