Home / archiefcentraal / kinderopvang in ommen viert 20 jarig bestaan

kinderopvang in ommen viert 20 jarig bestaan

Landstede Kinderopvang in Ommen bestaat twintig jaar en vierde dat met een groot zomerfeest op zaterdag 23 juni bij kinderdagverblijf Kwibus aan de Haarsweg. Het thema was ‘Samen groeien’ en dus werd er ook samen – met alle kinderen, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en ouders – feestgevierd. Leidinggevende Fenny Pieper: “Dat ook de ouders erbij waren vinden wij heel belangrijk: samen met onze pedagogisch medewerkers maken zij van onze opvanglocaties een echt thuis. Hun kinderen zijn ‘onze’ kinderen.”

Dat de ouderbetrokkenheid bij Landstede Kinderopvang groot is, bewees de voorstelling ‘Meeleefavontuur over Fleur’ van Petra Brouwer, moeder van Marit, Amber en Lotte die allemaal naar Landstede Kinderopvang in Ommen gaan. Het thema, ‘Samen groeien’, kwam ook in de voorstelling naar voren: dieren en kinderen beleven samen avonturen en ‘groeien’ daardoor. De liedjes uit de voorstelling, die twee keer werd opgevoerd, hebben de kleintjes op hun kinderdagverblijf geleerd zodat ze deze konden meezingen. Ook voor de oudere kinderen waren er voorstellingen: de bso’ers van 9-12 jaar zongen een lied, de oudste bso’ers gingen drummen en de kleuters zorgden op hun manier voor een voorstelling.

Jubileumboek toont ‘extra’s’

Na de voorstelling werd het jubileumboek ‘Samen Groeien’ gepresenteerd; alle ouders kregen een exemplaar. Pieper: “Hierin laten we vooral het ‘nu’ zien, met foto’s krijgen ouders een beeld van wat wij hun kinderen te bieden hebben. Extra’s als de aandacht voor de natuur, bijvoorbeeld onze doe- en ontdektuin bij kinderdagverblijf Kwibus, de eigen volkstuin voor alle bso-locaties en de bso op Sportpark Westbroek waar de oudste kinderen wekelijks naartoe gaan voor sport- en spelactiviteiten. Ook onze Peuterplusgroep, waar kinderen goed worden voorbereid op de basisschool, wordt in beeld gebracht. En wat het boek ook vooral laat zien is dat onze pedagogisch medewerkers hart voor de kinderen hebben.”

Natuur-, Voeding- en Ateliertent

Naast de voorstellingen in de theatertent, stonden er nog veel meer activiteiten op het programma. “In alles wat we bij Landstede Kinderopvang doen staat natuur en bewegen centraal. Daarom was er een Natuurtent waar kinderen bijvoorbeeld knutselden met natuurlijke materialen. Ook konden ze ponyrijden en konijnen knuffelen”, vertelt Pieper. In de Voedingtent maakten de kinderen op een speelse manier kennis met gezonde voeding: zo gingen de kleintjes aan de slag met fruitspiesjes.

“Passend bij Reggio Emilia, onze pedagogische visie, werden de kinderen in de Ateliertent door onze Ateleriesta’s (kunstenaars) met allerlei materialen uitgedaagd hun creativiteit (verder) te ontwikkelen en de kunstenaar in zichzelf te ontdekken. Zo hebben ze onder andere een zelfportret gemaakt.”

Inzet studenten

Er waren meer dan 500 feestvierders op het zomerfeest: “We hadden speciaal voor de zaterdagochtend gekozen zodat ook alle ouders erbij konden zijn.” De aanwezige kinderen gaan allemaal naar één van de locaties van Landstede Kinderopvang in Ommen of naar de Schakel in Lemele. Ook de kinderen die via Gastouderbureau Ommen bij gastouders zijn geplaatst waren erbij, evenals hun ouders en gastouders. Het Gastouderbureau bestaat in augustus 22 jaar.

Vanwege de grote opkomst zijn studenten van Landstede MBO van het Landschap Veilig & Beschermd ingezet om alles – bijvoorbeeld het vinden van een parkeerplek – in goede banen te leiden.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.