jubal scoort met jubileumconcert

Het Grote JUBALeum Concert ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van Jubal zal de boeken in gaan als een geweldig evenement. Na optredens door het Jeugdorkest, de Harmonie, twirlers en Showband waren zaterdagavond 16 juni de optredens van Cindy Oudshoorn en De Dikdakkers absolute hoogtepunten van de avond. Jubal heeft met dit gratis openluchtconcert dan ook flink gescoord bij de inwoners van Dedemsvaart.

Muziekmarkt

Overdag vond er tussen 13.00 en 17.00 uur een gezellig opgezette muziekmarkt plaats die volledig in het teken stond van de jeugd van Jubal. Zo waren er onder andere optredens van het KinderOrkest, het Jeugdorkest en de junior Twirl teams. In de ingerichte stands stonden de muziekdocenten van Jubal klaar om, samen met enkele leerlingen, enthousiastelingen alles te vertellen over hun muziekinstrument. Uiteraard konden alle aanwezige muziekinstrumenten ook uitgeprobeerd worden.

Jubileumconcert

Er werden kosten noch moeite gespaard om Dedemsvaart te trakteren op een groots opgezet concert. Een mega podium diende als toneel voor de orkesten en de twirlers hadden een grote dansvloer tot hun beschikking. Direct na de opening – door de Showband – opende voorzitter Henk Zomer het jubileumconcert, samen met René de Vent, wethouder van cultuur. Het Jeugdorkest trapte af met een hoogstaande werken, gevolgd door het Harmonieorkest dat met prachtige stukken het publiek wist te boeien. De Showband sloot af met een gevarieerd programma waarmee ze liet zien op allerlei fronten thuis te zijn. De optredens van het Twirlteam tussen de orkesten door zorgden ervoor dat het programma perfect door liep.

Unieke samenwerkingen

Na de afzonderlijke optredens van de diverse afdelingen vormden Harmonieorkest en Showband een totaalorkest van rond de zestig muzikanten. Als eerste gast verscheen zangeres en oud-Dedemsvaartse Cindy Oudshoorn op het podium om samen met Jubal een aantal mooie nummers ten gehore te brengen. Met nummers als Ruthless Queen (Kayak) en De Zee (Trijntje Oosterhuis) liet Jubal weten dat het ook prima uit de voeten kan met populaire muziek. Het was voor orkest en zangeres een geweldige ervaring om blaasmuziek eens vanaf een heel andere kant ten gehore te brengen. Even later ging het dak eraf toen de Dikdakkers het podium betraden. Het aanstekelijke Vliegerlied en de bekende hit Cowboys en Indianen zorgde ervoor dat het publiek flink in de feeststemming terecht kwam.

Geweldige ervaring

Het was voor zowel de muzikanten van Jubal als ook het publiek een fantastische ervaring om een dergelijk concert neer te zetten. Vanuit het publiek kwamen al snel verschillende reacties. Vele bezoekers verbaasden zich dat Jubal ‘dit ook kon’. Anderen vroegen meteen al om volgend jaar een vervolg te geven aan dit evenement. “Uit alles blijkt in ieder geval dat Jubal genoeg in huis heeft om ook de komende vijftig jaar door te blijven gaan en dat blaasmuziek al lang niet meer bestempeld kan worden als ouderwets en saai”, aldus de organisatie. Het hele evenement werd door Jubal gratis aangeboden aan alle inwoners van Dedemsvaart als bedankje voor de jarenlange steun voor de vereniging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.