Home / archiefcentraal / jesse elzinga uit dalfsen naar ek voor beroepen

jesse elzinga uit dalfsen naar ek voor beroepen

De jongeren zijn het afgelopen jaar na regionale en nationale voorrondes te hebben gewonnen, nationaal kampioen in hun vak. In Spa-Francorchamps strijden 460 kandidaten uit 27 landen in 44 beroepen. Voor Nederland komen 31 jongeren uit in 24 beroepen, waaronder etaleren, CAD tekenen, tuinaanleg, electrotechniek gebouwen, straatmaken, stukadoren en hoefsmeden.

Jesse is 19 jaar en volgt een opleiding bij het HMC in Amsterdam. Hij doet mee aan de vakwedstrijd Montage timmerindustrie, en zijn kracht ligt volgens hemzelf in zijn snelheid en precisie. “Ik ben daarnaast erg kritisch over de producten die ik zelf maak.”

Het team wordt tijdens trainingen en teambuildingsdagen voorbereid op EuroSkills. Van 6 tot en met 8 september vindt de volgende teambuildingsbijeenkomst plaats. Op maandag 17 september wordt het team officieel voorgesteld tijdens het ‘dit is mbo diner’ in aanwezigheid van de (demissionair) minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja van Bijsterveldt.

Skills Netherlands, initiatiefnemer van onder andere het beroepenevenement Skills Masters, is coördinator van de Nederlandse deelname aan EuroSkills. EuroSkills vindt elke twee jaar plaats. In de oneven jaren wordt WorldSkills georganiseerd.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.