Home / archiefcentraal / jazz aan de vecht top nederlandse jazz

jazz aan de vecht top nederlandse jazz

Ntjam Rosie

Souldiva en stijlicoon Ntjam Rosie en haar band openen de avond. Vorig jaar werd Rosie nog genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs, stond ze op North Sea en dit jaar is ze vertegenwoordigd in de zwarte lijst van Radio 6 en was ze onlangs te zien in de DWDD Recordings met een indrukwekkend akoestisch optreden.

Jesse van Ruller

Tot ver buiten Nederland staat gitaarvirtuoos Jesse van Ruller bekend als één van de beste hedendaagse jazzgitaristen. Zo won hij als eerste Europeaan de prestigieuze Thelonius Monk Award en speelde hij met talloze grootheden in de jazz, waaronder Pat Metheny en Toots Thielemans. Van Ruller zal bij dit optreden vergezeld worden door Chambertones altsaxofonist en klarinettist Joris Roelofs en bassist Clemens van der Feen. Speciaal voor Jazz aan de Vecht wordt het trio uitgebreid met drummer Joost van Schaik voor een extra dimensie en groove.

Afterparty

Na afloop van het concert is er een afterparty op het terras aan het water, waarbij bassist Reindert Kragt met zijn combo tot in de late uurtjes zorgt voor een swingende afsluiting van de 3e editie van Jazz aan de Vecht.

Het doel van de stichting Jazz aan de Vecht is het organiseren van interessante jazzconcerten voor een breed publiek in de regio en een platform bieden aan jonge Nederlandse jazzmusici. In vorige succesvolle edities traden tenorist Hans Dulfer en de Beets Brothers en het kwartet van Benjamin Herman op.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.