Home / archiefcentraal / inschrijving blaasorkestenfestival gestopt

inschrijving blaasorkestenfestival gestopt

Chris Harmsen en Rob Schuil kijken al uit naar het eerste weekend van september. Dan is het weer vrolijkheid alom in het centrum van Ommen met het Ommer Bissingh Blaasorkestenfestival. En dit jaar hoeven de heren er weinig voor te doen. De aanmeldingen stroomden binnen en inmiddels is de inschrijving gestopt; er kunnen geen orkesten meer bij. Dit jaar doen er maar liefst 24 orkesten mee: tien op zaterdag en veertien op zondag.

Op vier verschillende locaties in de stad treden de orkesten op. In ongeveer twintig minuten laten ze horen wat ze kunnen aan de jury: het publiek. De winnende orkesten krijgen een kleine geldprijs, maar volgens Rob Schuil en Chris Harmsen is het spelen op zich al een echte beloning. “Het gaat vooral ook om de sfeer, het orkest hoeft niet muzikaal het beste te zijn.” Het publiek is de jury. Tijdens de optredens worden mensen uit het publiek gevraagd op papier hun mening te geven.

Volgens Chris zit de sfeer wel goed: “Het is altijd één groot feest. Entertainment is ook een heel belangrijk onderdeel, in de interactie met het publiek. Daarom spelen de orkesten niet op een podium, maar tussen het publiek.” Rob: “Soms zit het orkest opeens bij de mensen op schoot of we laten ze meedoen met een triangel.”

Het festival wordt elk jaar bekender: eerst kwamen alle orkesten uit de regio maar dit jaar zijn er zelfs orkesten uit Friesland en Eindhoven. Enkele deelnemende orkesten overnachten bij camping De Koeksebelt en krijgen van de organisatie een ontbijtje.

De orkesten spelen dit jaar op de Markt, het Kerkplein, Het Varsenerplein en bij café de Burggraaf. De muzikanten wisselen telkens van plaats, zodat het een dynamisch gebeuren is. Rob en Chris: “Het is altijd gezellig druk met het festival, er wordt naar uitgekeken. Het valt in het laatste weekend van het toeristenseizoen, Ommen is dan echt vol.”

Bijzonder dit jaar is dat er na afloop van de optredens het feestje wordt voortgezet. De band Blue Finger Connection treedt op in een tent bij Flater, zodat de muzikanten zelf ook kunnen ontspannen tijdens het festival.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.