Home / archiefcentraal / inburgeraars in het zonnetje in ommen

inburgeraars in het zonnetje in ommen

Een multicultureel feestje was het, met inburgeraars uit Somalië, Argentinië, Thailand, Irak, Rusland, Venezuela, Polen en Slowakije. Een enkeling kwam hier vanwege de moeilijke omstandigheden in hun geboorteland, maar een flink aantal kwam ‘voor de liefde’ naar Nederland. Voor elk van hen had Scheele een paar mooie woorden over. Ook Humanitas en Vluchtelingenwerk werden bedankt vor hun inzet bij de succesvolle inburgering. Behalve de dertien inburgeraars werd ook een familie uit Pakistan en een echtpaar uit Eritrea welkom geheten. Die laatste twee arriveerden eind vorig jaar in Nederland en lopen inmiddels al stage bij de Carrousel en het gemeentehuis.

Alaa Mahlal, kwam in 2008 vanuit Irak naar Nederland en woont sinds 2009 in Ommen. In duidelijk Nederlands vertelt hij dat de cursus ‘wel een beetje moeilijk’ was, maar dat het heel goed was gegaan. “De kennis over de Nederlandse samenleving vond ik lastig. Vooral over de regering. Leren lezen en schrijven vond ik heel leuk.” Hoewel hij het moeilijk vond om een baan te vinden, werkt hij nu bij Larcom. “Ommen vind ik een mooie stad. Er is veel natuur. Daar houd ik van. Dieren en vogels vind ik mooi.”

Ook Abdirahain Yusuf uit Somalië loopt inmiddels stage bij Larcom. Hij noemde de inburgeringscursus ‘leuk’ en ‘niet zo moeilijk’. “Ik vind het leuk om veel dingen te leren kennen,” aldus de nieuwbakken Nederlander.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.