Home / archiefcentraal / huisartsen carrousel vieren tienjarig jubileum

huisartsen carrousel vieren tienjarig jubileum

Hoewel niemand voor zijn of haar plezier naar de dokter gaat, heeft een bezoek aan huisartsenpraktijk Carrousel in Ommen volgende week toch een feestelijk tintje. De praktijk bestaat namelijk tien jaar en geeft de patiënten daarom net wat extra aandacht. “Er zijn ballonnen, er is wat muziek, er staat een espressobar en mensen krijgen een gebakje,” aldus huisarts Michiel Andriessen. “Heel eenvoudig, maar wel leuk.”

Tien jaar geleden begon Andriessen Huisartsenpraktijk Carrousel samen met Astrid Jansen Holleboom en Erik van den Berg en drie assistentes. “Daar zijn inmiddels twee assistentes en twee praktijkverpleegkundigen bijgekomen. Het leuke aan de samenwerking is dat we elkaar stimuleren. Iedereen heeft zijn eigen patiënten, maar we werken goed met elkaar samen.”

In die tien jaar zag Andriessen heel wat veranderen in de huisartsenzorg. “De werkzaamheden zijn sterk uitgebreid. Met betrekking tot diabetes is er bijvoorbeeld heel veel verschoven van de ziekenhuizen – de tweede lijn – naar de huisartsen in de eerste lijn. Datzelfde geldt voor onder meer astma. Ook zijn die behandelingen sterk verbeterd.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.