Home / archiefcentraal / het beste idee van dalfsenlemelerveld

het beste idee van dalfsenlemelerveld

Het beste idee van Dalfsen/Lemelerveld werd vrijdag 29 juni gekozen. De winnaressen zijn Esmee Spijker (17) en Pip Lucas (14), met hun idee een theatergroep te starten voor jongeren van 10 tot en met 16 jaar. Het idee: in de eerste weken gaan de leerlingen kennis maken met alle facetten van het theater. Na deze lessen gaan de leerlingen een zelf verzonnen theatervoorstelling maken. De twee dames willen een goede voorstelling neerzetten met trotse ouders, en natuurlijk staande ovaties. Esmee vertelt: “Wat wij vroeger niet hadden, gunnen wij een ander wel.”

Als voorproefje op de theaterlessen speelden Esmee en Pip een moordspel met het publiek.

Als winnaressen krijgen Pip en Esmee een bedrag van 500 euro, waarmee ze hun theatergroep kunnen opzetten. Ze worden hierin begeleid door jongerenwerkers van SMON Welzijn en Landstede Welzijn.

Andere ideeën waren een kinderboerderij in Lemelerveld en een campagne met de brandweer over wanneer je 112 moet bellen bij brandincidenten. Volgens de jury was het moeilijk om de ideeën met elkaar te vergelijken, en wordt er met het brandweer-idee ook zeker wat gedaan.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.