Home / archiefcentraal / harold jonker misschien naar diabetes wk

harold jonker misschien naar diabetes wk

In Nederland wordt de voorbereiding op dit evenement georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation in samenwerking met Medtronic, met medewerking van de Johan Cruyff Foundation, Sciandri Sportmanagement en verschillende ziekenhuizen.

Na de drie selectierondes in Amsterdam, Eindhoven en Arnhem heeft bondscoach Tino Stoop een lastige keuze moeten maken. Met negentig jongeren met diabetes werd begonnen aan de selectie en uiteindelijk heeft Stoop dertig jongeren aangewezen voor de eindselectieronde van zaterdag 9 juni bij sportcentrum Only Friends in Amsterdam. Die laatste selectie moet uiteindelijk leiden tot het Nederlands diabetes elftal dat het tijdens de Medtronic Junior Cup Diabetes in Zwitserland gaat opnemen tegen andere kinderen met diabetes uit de verschillende landen. Dit jaar wordt het officieuze WK voor de zesde keer georganiseerd in Lausanne en wel van 24 tot en met 26 augustus.

[b]Gezond[b/]

Vorig jaar debuteerde het Nederlands diabeteselftal met veel succes op dit toernooi. Op 28 augustus 2011 werd de finale met 4-1 gewonnen van Engeland. Harold Jonker is al blij dat hij de eindselectieronde heeft gehaald, maar hij wil nog veel meer. “Ik ga er de komende tijd alles aan doen om ook door die eindselectie heen te komen”, vertelt hij. “Mijn uiteindelijke droom is om met het team ook dit jaar de titel in Zwitserland te winnen en mee naar huis te nemen.” Harold wil met zijn deelname aan de Medtronic Junior Cup Diabetes laten zien dat er heel veel kan als je diabetes hebt en dat het geen beperking is. “Sterker nog, sporten is juist heel gezond en goed. Zeker als je diabetes hebt”, zegt de jonge voetballer van JVC Dedemsvaart.

Lees ook

Uitslagen Bos Bedden Loopgroep AG’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen waren de afgelopen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.