Home / archiefcentraal / hardenberger heeft het beste technische idee

hardenberger heeft het beste technische idee

De afgelopen tijd is de docent Natuur en Techniek van De Nieuwe Veste Hardenberg veel bezig geweest om techniek meer onder de aandacht te brengen bij de leerlingen. Eén van de onderdelen hiervan was een voorlichting voor klas 1 en 2, gegeven door ‘De ambassadeurs van de Techniek’. Tijdens deze voorlichting werden de leerlingen uitgedaagd om een technische oplossing te vinden voor een probleem. Het beste idee werd beloond met een kleine prijs én deelname aan de landelijke wedstrijd. De uitslag van deze landelijke wedstrijd is inmiddels bekend. Van de ruim 150 ideeën is het idee van Harold Souman, leerling uit klas 1, de winnaar geworden! Een geweldige prestatie.

Harold bedacht een schoepenrad in de afvoer van de gootsteen. Als water wegspoelt, wordt het schoepenrad aangedreven en wekt het energie op voor de verlichting van bijvoorbeeld de spiegel. Een geweldig en tegelijk eenvoudig idee. Maar kom er maar eens op…

De uitreiking werd een complete verrassing worden voor Harold. Tijdens de les kwam plotseling de razende reporter van RTV Oost binnen, gevolgd door een journalist en een fotograaf van de Stentor. Er werd gefilmd, gefotografeerd en Harold werd onder toeziend oog van trotse klasgenoten geïnterviewd.

Ook waren de Techniekambassadeurs erbij om Harold een mooie oorkonde, een technische puzzel en jaarkaarten voor Nemo aan te bieden. Ook aan de klas werd gedacht; alle leerlingen werden getrakteerd op gebak.

Harolds idee komt in aanmerking voor “Make a Match”. Dit is een project waar leerlingen iets bedenken en vervolgens ook echt gaan maken. Dus misschien zien we Harolds idee over een tijdje in onze badkamers terug.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.